Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > 25η Μαρτίου επέτειος χαράς!!!
None

25η Μαρτίου επέτειος χαράς!!!

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Της Χρυσάνθης Νικολαϊδου – Θραψανιωτάκη

Με ευλάβεια και ευγνωμοσύνη ολόκληρος ο Ελληνισμός εορτάζει κάθε χρόνο την 25η Μαρτίου διά τον Θεϊκό Ευαγγελισμό, αλλά και την Ανάσταση του Γένους.
Τα ουράνια στέλλουν μηνύματα χαράς δια την Ευαγγελίστρια Παναγία, αλλά και του έθνους την ελευθερία.
Κατά την μακραίωνη πορεία των θεμελιωτών της σημερινής Ελλάδος, η ημέρα αυτή συγκεντρώνει την πανελλήνια ευγνωμοσύνη προς όλους εκείνους, γνωστούς και άγνωστους ήρωες, των οποίων οι αγώνες, μας εχάρισαν την πατρίδα όπου ζούμε και απολαμβάνουμε ελεύθεροι σήμερα.
Μέσα τους είχαν συνδέσει εις μια αρμονική και ακατάλυτη δύναμη, την ενότητα, την πίστη και την φιλοπατρία. Τον Χριστό, την πατρίδα και την ελευθερία.
Ήταν το αποτέλεσμα της εκπαίδευσης, της διδαχής και της αυστηρής επιβολής των σοφών Αρχηγών. Οι οποίοι αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς εργάζοντο διά την Ελλάδα που πραγματικά αγαπούσαν.
Χωρίς ψηφοφορίες, χωρίς ψηφοθηρίες. Χωρίς τις εκλογές και εκλογολογίες. Χωρίς δημοσκοπήσεις κι’ αλληλοεξαπατήσεις, οι καθαρόαιμοι Αρχηγοί κατόρθωσαν να αναστήσουν την ελληνική ψυχή, ώστε να θαυματουργήσει και να αναδειχθεί εις τα μάτια και τις καρδιές ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Καμία επίσης ξένη δύναμη, όσο ισχυρή και αν ήταν, δεν μπορούσε να εισχωρήσει, διότι δεν της επιτρέπετο εις καμία περίπτωση να διαυρώσει, να υποβαθμίσει ή να αλλοιώσει την πίστη των Ελλήνων προς την Ελλάδα, των ονείρων τους.
Όλοι επίστευαν εις την αξία της παράδοσης και της πλούσιας εθνικής κληρονομιάς τους. Εις το πατροπαράδοτο πνευματικό μεγαλείο της φυλής τους.
Καθώς και εις την αρχή ότι: Ο άνθρωπος λαμβάνει αξία όταν κινεί με πίστη τις δυνάμεις του και τις συνθέτει σύμφωνα με τα μέτρα της αρετής και της νοημοσύνης του.
Αλλά, εάν δια τους προγόνους μας, η αυταπάρνηση, η αφιλοκέρδεια, η καταφρόνηση κάθε προσωπικής τιμής και δόξας ήταν ένα ιερό χρέος προς την πατρίδα, δια εμάς τους συνεχιστές το λαμπρό αυτό παράδειγμα αποτελεί μία πολύτιμη και ασφαλή βάση, όπου έχει στήσει τον θρόνο της η αγνή και θαυματουργός φιλοπατρία σε συνδυασμό με την ακαταμάχητη χριστιανική φιλοσοφία.
Χρήσιμα συστατικά διά την ζύμωση του σημερινού ανθρώπου.
Ο οποίος έχοντας ξεφύγει κάπως από τις πολύτιμες αρετές και τα υψηλά ιδανικά που άφθονα τα προσφέρουν το έθνος και η θρησκεία, ψάχνει να εύρει τον ευατόν του εις τους χώρους του οικονομικού κέρδους.
Εις τους χώρους, της υπό αμφισβήτηση, ψυχαγωγίας. Εις τα επί της γης ή ακόμη και εις τα διαπλανητικά ταξίδια, προκειμένου να γνωρίσει τα μυστήρια του σύμπαντος, την ώρα που ο μεγάλος άγνωστος γι’ αυτόν, είναι ο ίδιος ο εαυτός του.
Τον οποίο καλείται να εύρει εις την προσεκτική μελέτη της παγκόσμιας ιστορίας. Όπου παρελαύνουν η νίκη του Μαραθώνα. Η νίκη των Θερμοπυλών.
Η ναυμαχία της Σαλαμίνας κατά των Περσών.
Η νίκη των Πλαταιών.
Η Τιτανική πορεία του Μ. Αλεξάνδρου στην καρδιά της Ασίας. Η δημιουργία της Μεγάλης Αυτοκρατορίας του Βυζαντίου.
Και το περίφημο 1821, με τη νίκη των σκλαβωμένων Ελλήνων κατά της Μεγάλης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που ήρθε να πείσει την ανθρωπότητα δια την δύναμη, των εν τη ενώσει, ελλήνων, είναι απαραίτητη η γνώση της ένδοξης ιστορίας μας, όπως και της Χριστιανικής μας Πίστεως.
Διότι ο Χριστιανισμός και ο ελληνισμός ήταν που ενωμένοι άρρηκτα εις ένα απροσμέτρητο ψυχικό δυναμισμό, υψώθηκαν ως ένα τεράστιο φωτεινό μετέωρο συναρπάζοντας με την λάμψη τους έθνη και λαούς.
Σήμερα ως γενναίοι συνεχιστές της ιερής και αθάνατης φυλής μας, καλούμεθα και πάλι να σταθούμε εις το ύψος του εθνικού μεγαλείου μας και να αντιδράσουμε εις τα κελεύσματα των Ανατολικών προκλήσεων δια εθνική, κοινωνική και θρησκευτική αποδιοργάνωση της χώρας μας, δια αναστάτωση και ανατρεπτική ταραχή.
Είναι καιρός να υψώσουμε δυναμικά έναν γερό φραγμό εις τους πάσης φύσεως ταραξίες εντολοδόχους της Ανατολής, είτε αυτοί τυγχάνουν Αριστεροί ή Ακροδεξιοί.
Οι ενέργειές τους συχνά έχουν αποδειχθεί επιζήμιες και καταστροφικές δια το ελληνικό κράτος και τον ευγενή, φιλήσυχο λαό του.
Είναι μεγάλη η αναγκαιότητα προς αποκατάσταση της νόμιμης τάξης και της απαλλαγής της κοινωνίας μας από τα φθοροποιά αυτά, ξενόδουλα στοιχεία.
Ώστε να μπορέσει η Ελλάδα μας να ηχήσει από άκρου εις άκρον ξανά το αιώνιο σάλπισμά της:
«Χαίρε Παρθένα Παναγιά
Θεά τρισδοξασμένη!!!
Χαίρε και συ Ελλάδα μας
Με δάφνες στολισμένη!!!»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team