Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Οικονομία > 2019: Κοινωνικό Μέρισμα – Δικαιούχοι / Νοικοκυριά – Γράφει ο Γιώργος Κοτζάμπασης

2019: Κοινωνικό Μέρισμα – Δικαιούχοι / Νοικοκυριά – Γράφει ο Γιώργος Κοτζάμπασης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Φέτος, θα δοθεί σε συγκεκριμένες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Οι δικαιούχοι περιορίζονται σημαντικά σε σχέση με την περσινή διανομή του. Είναι έκτακτη οικονομική ενίσχυση 700 ευρώ, θα καταβληθεί τις επόμενες μέρες. Αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων 17/12. Αφορά τις παρακάτω και μόνο ομάδες- νοικοκυριά:

 Δικαιούχοι – Κοινωνικές ομάδες:

 

Α ομάδα – Οικογένειες με 4 τέκνα και άνω με φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 20.000.

 

Β ομάδα  – Οικογένειες που τουλάχιστον ο ένας γονέας είναι μακροχρόνια άνεργος (άνω των 12 μηνών) με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο και με φορολογητέο εισόδημα έως 15.000 ευρώ.

 

Γ ομάδα  – Οικογένειες που και οι δύο γονείς είναι βραχυχρόνια άνεργοι (κάτω από 12 μήνες)  με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο και με φορολογητέο εισόδημα έως 15.000 ευρώ.

 

Δ ομάδα –  Οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ  δικαιούχοι του σχετικού επιδόματος έως 24 ετών.

 

Επιπλέον κριτήρια:

– Τουλάχιστον ένας από τους 2 γονείς θα πρέπει να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην Ελληνική επικράτεια τα τελευταία 10 έτη.- Και οι δύο γονείς θα πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος.

– Το άθροισμα των καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού σε όλες τις τράπεζες Ελλάδος ή του εξωτερικού αλλά και η τρέχουσα αξία μετοχών και ομολογιών να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Μία ακόμη διαφορά σημαντική σε σχέση με το περσινό βοήθημα, είναι ότι φέτος δεν λαμβάνονται υπόψιν τα περιουσιακά κριτήρια του νοικοκυριού. Το ποσό που θα μοιραστεί φέτος σύμφωνα με το ψηφισθέν σχετικό νόμο είναι πολύ μικρότερο από πέρυσι (175 εκατ. ευρώ αντί για 710 εκατ. ευρώ). Εκτιμάται ότι φέτος θα το λάβουν 80% λιγότεροι δικαιούχοι.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team