Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > 200-300 άτομα τη μέρα διέρχονται από το διασυνοριακό σταθμό Νίκης προς τη Βόρεια Μακεδονία – Έκκληση του δημάρχου Φλώρινας προς τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις λόγω κορωνοϊού

200-300 άτομα τη μέρα διέρχονται από το διασυνοριακό σταθμό Νίκης προς τη Βόρεια Μακεδονία – Έκκληση του δημάρχου Φλώρινας προς τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις λόγω κορωνοϊού

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Διακόσια με τριακόσια άτομα την ημέρα, περνούν κατ’ εκτίμηση, την ημέρα τα σύνορα της χώρα μας για το κράτος της Βόρειας Μακεδονίας , πολλοί εκ των οποίων από την περιοχή του Νομού Φλώρινας, για οικονομικούς κυρίως λόγους, αφού εκεί κάνουν ψώνια, ανεφοδιάζουν τα αυτοκίνητά τους με βενζίνη κ.ο.κ. Ενώ η πανδημία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και παρά το γεγονός ότι οι πολίτες της γειτονικής χώρας δεν επιτρέπεται λόγω των περιοριστικών μέτρων να εισέλθουν στη χώρα μας, οι έλληνες πολίτες επιτρέπεται και όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον «Π» ο δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, χωρίς να γίνεται κανένας απολύτως υγειονομικός έλεγχος.

Τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν μέχρι τις 15 Ιουλίου τουλάχιστον, ενώ όπως τόνισε ο κ. Γιαννάκης, ο Συνοριακός Σταθμός Νίκης δεν λειτουργεί επίσημα σαν πύλη εισόδου, σήμερα. Αν και οι πολίτες της γείτονα χώρας δεν επιτρέπεται για την ώρα να μπουν στη χώρα, οι έλληνες πολίτες επιτρέπεται, κάτι που το κάνουν ακόμη και αυθημερόν, όπως σημείωσε ο κ. Γιαννάκης.

Στο πνεύμα αυτό ο δήμαρχος έκανε έκκληση, πρόσφατα, να σταματήσει η κινητικότητα προς τη γείτονα χώρα, επισημαίνοντας, μάλιστα ότι σε όσους μετακινούνται δεν γίνεται κανένα τεστ και κανένας έλεγχος, λέγοντας πως ο αριθμός 200-300 ατόμων τη μέρα είναι μεγάλος και την ίδια στιγμή ο κορωνοϊός είναι ακόμη εδώ. 

Το θέμα επεσήμανε, μάλιστα, ο δήμαρχος, εγγράφως, προς τον αρμόδιο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά,

Η δήλωση του δημάρχου

«Ο Δήμος Φλώρινας από την αρχή της εμφάνισης της πανδημίας βρέθηκε σε πλήρη ετοιμότητα και σε συνεργασία με τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς, αλλά κυρίως με τη δική σας συνεργασία και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που σας χαρακτηρίζει, αντιμετωπίσαμε με επιτυχία τον κορωνοϊό. Τα κρούσματα σε χαμηλή κλίμακα τα οποία αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία από το προσωπικό του νοσοκομείου μας και τους ευχαριστούμε δημόσια γι’ αυτό.

Η μείωση των περιοριστικών μέτρων από τον ΕΟΔΥ έφερε και την δική μας χαλάρωση που είχε ως συνέπεια να μην τηρούμε πολλές φορές τα μέτρα ασφαλείας και να αυξάνουμε τον κίνδυνο επέκτασης της πανδημίας στον τόπο μας.

Ο κορωνοϊός υπάρχει, δεν εξαφανίστηκε. Είναι δίπλα μας, είναι παντού. Ο κίνδυνος να ασθενήσουμε είναι ορατός και καθημερινός. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η Ελλάδα απαγόρεψε την είσοδο στη χώρα μας των κατοίκων της Βόρειας Μακεδονίας λόγω υψηλής διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα αυτή.

Χρειάζεται να περιφρουρήσουμε όλα αυτά που πετύχαμε με πολύ κόπο, θυσιάζοντας ένα μέρος των ελευθεριών μας για να είμαστε υγιείς.

Παρακαλώ και συνιστώ στους συμπατριώτες μου να περιορίσουν την κινητικότητα τους προς τη χώρα αυτή και όποτε είναι αναγκαίο και εξέρχονται της χώρας μας να τηρούν επακριβώς όλα τα μέτρα ασφαλείας (απόσταση, μάσκα, γάντια, καλό πλύσιμο χεριών) για να μην εισάγουμε κορωνοϊό.

Προστατεύοντας τον εαυτό μας, προστατεύουμε την οικογένεια μας, τους συμπολίτες μας, την ίδια την πατρίδα μας.

Μένουμε ασφαλείς, βγαίνουμε νικητές στην μάχη με την πανδημία που δεν έχει τελειώσει».


Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ηλίας Κωνσταντινίδης(καρδιολόγος): «Καλούμαστε όλοι οι ιδιώτες γιατροί να στηρίξουμε το ΕΣΥ- Η ιστορία θα μας κρίνει»

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε πριν λίγο, ο γνωστός καρδιολόγος της Κοζάνης, Ηλίας ...