Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > 1η Μαΐου 1947 στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 01/05/2019

1η Μαΐου 1947 στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 01/05/2019

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Την αυλή του Τάκη Πολίτα διάλεξε η φιλική παρέα της φωτογραφία μας να γιορτάσει την εργατική Πρωτομαγιά, ή πιο σωστά, την ανοιξιάτικη αργία της 1ης Μαΐου του 1947.

Καθιστοί: Ο Αμανατίδης Ασύγκριτος που επιμελείται του ψησίματος του οβελία, Χ; και ο Σάρας  Γιώργος, ταγματάρχης των τεθωρακισμένων και μετέπειτα Δήμαρχος Βόλου.

Ορθιοι: Πολίτα Πάτρα, ο εφοριακός Μητσάκος Βασίλης, η γιαγιά Πολίτα Πολυξένη, ο Πολίτας Τάκης, ο γνωστός μας βιβλιοχαρτοπώλης Τσατσαγιάννης Στέργιος και δραστήριο μέλος της… ομάδας “γλεντζέδων” της πόλης και δίπλα του η σύζυγός του Ευθαλία, η γνωστή μας δασκάλα.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε τους παλιούς, αλλά, κυρίως, για να μάθουν οι νέοι, πως, όλα τα σπίτια της εποχής διέθεταν τεράστιες αυλές με πληθώρα οπωροφόρων δέντρων , λιγοστών λουλουδιών και πολλά από αυτά ήταν σπαρμένα με κριθάρι, το λεγόμενο, αν θυμόμαστε καλά, χασίλ (φρέσκο στάχυ) που χρησιμοποιούσε, το σύνολο, σχεδόν, των γεωργικών οικογενειών, για τροφή των ζώων τους.

Ως εκ τούτου, οι αυλές προσφέρονταν για τέτοιου είδους εκδηλώσεις, πέρα όμως και από αυτό, τόσο, η εμπόλεμη κατάσταση δεν επέτρεπε τις… απομακρύνσεις από την ασφαλή πόλη, αλλά και η έλλειψης μεταφορικών μέσων.

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team