Αρχική > Slider > 19 Αυτοδιοικητικοί στο συνέδριο της ΕΝ.ΠΕ – Από τη Δυτ. Μακεδονία

19 Αυτοδιοικητικοί στο συνέδριο της ΕΝ.ΠΕ – Από τη Δυτ. Μακεδονία

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Κάθοδο στην Αθήνα πραγματοποιούν περίπου δύο δεκάδες αυτοδιοικητικοί της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να λάβουν μέρος στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Κάραβελ».

Οι εργασίες του συνεδρίου αρχίζουν στις 4 μ.μ. της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνονται το απόγευμα του Σαββάτου 9 Δεκεμβρίου. Από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κατεβαίνουν για το συνέδριο περί τα 18-19 άτομα. Μεταξύ αυτών είναι ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, οι οποίοι είναι εκλεγμένοι στο δ.σ. της ΕΝ.Π.Ε. Επίσης συμμετέχουν οι άλλοι τρεις χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, ήτοι, Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος, Φλώρινας Στέφανος Μπίρος και Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, οι έξι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, όπως οι Κώστας Γέρου, Δημήτρης Καρακασίδης, Παναγιώτης Κώττας, Αντώνης Δσκαλόπουλος, Ρούσης Αλεξανδρής και Ηλίας Κάτανας. Ο τελευταίος είναι και εκλεγμένος από το Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας στη γενική συνέλευση της ΕΝ.Π.Ε. για την τετραετία της θητείας, όπως επίσης είναι εκλεγμένοι και οι Μαρία Καρυπίδου, Παναγιώτης Στεργιούλης και Γιώργος Δακής. Εκτός των ανωτέρω που συμμετέχουν με τις προαναφερόμενες ιδιότητες στο συνέδριο θα συμμετάσχουν ως παρατηρητές άλλοι τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι.

Στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών θα κυριαρχήσουν τα θέματα του νέου Καλλικράτη, όπου αναμένεται να γίνει μεγάλη συζήτηση επί των αλλαγών που προτείνει η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και η απλή αναλογική, της οποίας η καθιέρωση στην αυτοδιοίκηση αποτελεί πρόταση της κυβέρνησης. Με την κυβερνητική πρόταση διαφωνεί το δ.σ. της ΕΝ.Π.Ε. και αναμένεται η διαφωνία να εκφραστεί και στο επικείμενο συνέδριο, ενώ υπενθυμίζεται ότι την διαφωνία της εξέφρασε την προηγούμενη εβδομάδα και η Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ) από το συνέδριο στα Ιωάννινα.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας