Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > 18 εξαίρετα ταμπλό των Υπαλλήλων ΕΦΑ Κοζάνης κοσμούν την Έκθεση Φωτογραφίας

18 εξαίρετα ταμπλό των Υπαλλήλων ΕΦΑ Κοζάνης κοσμούν την Έκθεση Φωτογραφίας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 29 Μαΐου 2018 και ώρα 20:00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Οι εργαζόμενοι του Πολιτισμού στην Κοινωνία», με θέμα: «Από την ανασκαφή στην παρουσίαση». Για το 2018, «Η δουλειά των Υπαλλήλων των ΕΦΑ Κοζάνης και Μαγνησίας».

18 εξαίρετα ταμπλό, ανηρτημένα στον αίθριο του Μουσείου, θα το κοσμούν και θα προβάλλουν παράλληλα, μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2018, το έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης και των Υπαλλήλων της, αλλά και αντιπροσωπευτικά μνημεία και χώρους του νομού, όπως και το Αρχ/κό Μουσείο Αιανής και την Αρχ/κή Συλλογή Κοζάνης. Το έργο όλων ημών που αγωνιζόμαστε νυχθημερόν και με πάθος, για την προστασία, διάσωση, ανάδειξη και προβολή του πολιτισμικού αποθέματος του τόπου μας.

[Ομάδα εργασίας για τα ταμπλό: Αρετή Χονδρογιάννη – Μετόκη, Δρ Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη ΕΦΑ Κοζάνης (κείμενα), Κατερίνα Αναγνωστοπούλου, MSC Αρχαιολόγος (Αγγλική μετάφραση), Ελισάβετ Γρηγοράκου, MSC Αρχιτέκτων Μηχανικός (γραφιστική διαμόρφωση), Σοφία Βλαχοπούλου, MSC Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός (ψηφιακή επεξεργασία χάρτη του νομού)]

Η Έκθεση αποτελεί μια εξαιρετική πρωτοβουλία του εν λόγω Συλλόγου, με σημαντικές προοπτικές εξέλιξης, που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην προβολή και την επικοινωνία στο ευρύ κοινό, του έργου και των μνημείων της Περιφερειακών, και όχι μόνο, Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στον Σύλλογο Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Βορείου Ελλάδος και τον Πρόεδρό του κ. Σωτήρη Παπανικολάου, που επέλεξαν φέτος να προβάλουν την ΕΦΑ Κοζάνης, καθώς επίσης και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και την Προϊσταμένη του κα. Λιάνα Στεφανή, που φιλοξενούν την Έκθεση.

Σημείωση: Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια Έκθεσης επιλεγμένων έργων τέχνης, του Τμήματος  Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επιστηµονικά υπεύθυνο τον οµότιµο καθηγητή προϊστορικής Αρχαιολογίας κ. Κώστα Κωτσάκη και με θέμα «Η Αρχαιολογία & εγώ». Στην Έκθεση συμπεριλαμβάνεται και έργο της αξιόλογης συντοπίτισσας καλλιτέχνιδος κας Καίτης Τουρτούρα, με θέμα τις Λαζαρίνες, από τη σειρά «Χοροί», το οποίο φιλοτέχνησε κατά τη διάρκεια του Θερινού Εικαστικού Εργαστηρίου που πραγματοποιείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, σε συνδιοργάνωση με το ΤΕΕΤ, Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Είσοδος ελεύθερη

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team