Το πρόβλημα υποστελέχωσης του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας και ειδικότερα τα προβλήματα υπολειτουργίας του Παιδιατρικού τμήματος, λόγω άδειας που πήρε ο μοναδικός παιδίατρος του τμήματος, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ενημερωτικής επίσκεψης που πραγματοποίησε την Δευτέρα η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας στη διοικητή του νοσοκομείου Τάσα Μπούρτζου.
Η κ. Μπούρτζου αναφέρθηκε στο γνωστό πρόβλημα έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου και στα κενά που θα δημιουργηθούν στη νοσηλευτική υπηρεσία εξ αιτίας αποχώρησης προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης. Επισήμανε ωστόσο ότι δημιουργούνται ευοίωνες προοπτικές με την πρόσληψη 22 νέων ιατρικών ειδικοτήτων αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς εγκρίθηκε η προκήρυξη έξι θέσεων κλάδου ΤΕ νοσηλευτών, μία θέση ΤΕ Μαιών και έξι θέσεις ΔΕ Αδελφών Νοσοκόμων.
Τόνισε ότι επίκειται η πρόσληψη 22 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι κρίσεις δύο θέσεων Παθολόγων, Κυτταρολόγου, μία Ιατρικής Παθολογίας, μία Ακτινολογίας, μία Ακτινοδιαγνωστικής, μία Αιματολογίας, μία Παιδιατρικής, μία Γυναικολογίας- Μαιευτικής, ενώ έχουν προκηρυχθεί επίσης ειδικότητες Νεφρολόγου, Αναισθησιολόγου, Ογκολόγου, ΩΡΛ, Πνευμονολόγου και μία δεύτερη Παιδιατρικής. Σημείωσε μάλιστα ότι κάποιες από αυτές τις θέσεις είχαν προκηρυχθεί από καιρό αλλά δεν καλύφθηκαν γιατί δεν υπήρξε ενδιαφέρον και επαναπροκηρύσσονται.
Εξέφρασε ωστόσο την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον από γιατρούς να καλύψουν τις θέσεις και πως η έλευση των πέντε πρώτων ιατρών αναμένεται τέλος Ιουλίου ή μέσα στον Αύγουστο
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αναστάσιος Τσιλφίδης έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη στελέχωσης του νοσοκομείου καθώς τη θερινή περίοδο υπάρχει αύξηση των εργατικών ατυχημάτων στα ορυχεία, ενώ έκανε μνεία και στην ανάγκη απρόσκοπτης λειτουργίας του ΕΚΑΒ και του συντονισμού που πρέπει να υπάρχει με το Μποδοσάκειο για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν περίπτωση ατυχήματος. Εξέφρασε την αγωνία του για το γεγονός ότι η Παιδιατρική λειτουργεί ξανά χωρίς ειδικό παιδίατρο, καθώς προκηρύσσονται θέσεις αλλά δεν έρχονται γιατροί, με αποτέλεσμα κάποια από τα έκτακτα περιστατικά να εξυπηρετούνται από ειδικευόμενους ιατρούς, ενώ τα σοβαρά να παραπέμπονται σε άλλα νοσοκομεία. Σε ό,τι αφορά το ΕΚΑΒ είπε ότι το ΕΚΠ θα κάνει παρέμβαση στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ για να επιλυθούν τα όποια προβλήματα για να υπάρχει ετοιμότητα.
Ο νέος γενικός γραμματέας του ΕΚΠ Σταύρος Παλτίδης επισήμανε ότι λόγω της δραστηριότητας της ΔΕΗ στην περιοχή το νοσοκομείο χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη και ανέφερε ότι βλέπει μεγάλο ενδιαφέρον από τη νέα διοικητή. Την διαβεβαίωσε μάλιστα ότι το ΕΚΠ θα βρίσκεται στο πλευρό της διοίκησης του νοσοκομείου για να στηρίξει τις προσπάθειές της.
Το πρόβλημα της Παιδιατρικής τόνισε και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Μποδοσάκειο Γιώργος Παπαδόπουλος, κάνοντας μνεία στο πρόβλημα που δημιουργείται με τις αποχωρήσεις νοσηλευτικού προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης, ενώ ο γιατρός της Γυναικολογικής- Μαιευτικής κλινικής Σαϊντ Τζάμπερ επισήμανε ότι κοντά στην Παιδιατρική υπολειτουργεί και η Μαιευτική, αφού πρέπει να παρίσταται παιδίατρος στους τοκετούς. «Κάνουμε τη δουλειά μας με φόβο ψυχής ή φωνάζουμε παιδίατρο από έξω γιατί σε έναν τοκετό έχεις να σκεφθεί δύο ζωές, της μητέρας και του νεογνού», είπε.
Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ