Πανηγυρικό χαρακτήρα είχε η εαρινή συναυλία του ωδείου δημοτικής ενότητας Μουρικίου, που πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο Πτολεμαΐδας, καθώς γιορτάστηκε και η συμπλήρωση των 5 χρόνων από την ίδρυσή του στις αρχές του 2009.
«Ήταν μία πενταετία γόνιμη, δημιουργική αλλά και δύσκολη διότι ήταν ένα νέο μουσικό εκπαιδευτήριο, το οποίο πίστεψε και στήριξε σε όλες τις φάσεις της εξέλιξής του, η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, που ως Δήμαρχος Μουρικίου τότε ίδρυσε τη νέα δομή» δήλωσε στον “Π” ο καλλιτεχνικός διευθυντής Δημήτρης Καραβέλης, ευχαριστώντας το δημοτικό συμβούλιο, την ΚΕΔΕ, τους σπουδαστές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για τη συμβολή τους στην ανοδική πορεία του ωδείου.
Ερωτηθείς για τους μελλοντικούς στόχους ο κ. Καραβέλης υπογράμμισε ότι: «Μετά την παρέλευση των 5 εποικοδομητικών ετών, στόχος είναι να στερεώσει το μήνυμα της μουσικής δημιουργίας και πολιτιστικής κατάκτησης, που αφήσαμε στην περιοχή, ώστε τα υπάρχοντα μουσικά κύτταρα να ανδρωθούν, ενώ θα επιδιώξουμε τη σύσφιξη των σχέσεων και τη συνεργασία με τις άλλες μουσικές δομές του Δήμου Εορδαίας».
Την ικανοποίησή της για την πετυχημένη πορεία του ωδείου στην μουσική παιδεία και την τέχνη, εξέφρασε η Δήμαρχος Εορδαίας, τονίζοντας ότι μέσα από αυτήν την εκπαιδευτική δομή, είχαν την ευκαιρία πολλά παιδιά της περιοχής, να αναδείξουν τα ταλέντα τους, βρίσκοντας διέξοδο στη μουσική.
Επί πλέον η κ. Βρυζίδου υπογράμμισε ότι το ωδείο έδωσε μία ιδιαίτερη πνοή σε έναν τόπο, που έχει παράδοση στη μουσική, ενώ συνεχάρη τον καλλιτεχνικό διευθυντή, τη διοίκηση, τους καθηγητές, τα παιδιά και τους γονείς, για τη συμβολή τους στο συνολικό αποτέλεσμα.
Άψογη χαρακτήρισε τη συνεργασία του με το ωδείο ο γνωστός Βελβεντινός καλλιτέχνης Μανώλης Χατζημανώλης, υπεύθυνος της σχολής τρομπέτας.
Αναλαμβάνοντας ο ίδιος ο κ. Καραβέλης την καλλιτεχνική επιμέλεια και την παρουσίαση του προγράμματος παρέδωσε διαδοχικά τη σκυτάλη σε όλα τα μουσικά σύνολα του ωδείου, που εντυπωσίασαν το ακροατήριο ξεκινώντας από την τάξη ποντιακής λύρας με δάσκαλο τον διακεκριμένο Μιχάλη Καλιοντζίδη, για να ακολουθήσει η τάξη βυζαντινής μουσικής υπό την διεύθυνση του Κώστα Κηρύκου, που έδωσαν το κατανυκτικό χρώμα των Αγίων ημερών του Πάσχα, και να συνεχίσουν τα τμήματα κιθάρας, πιάνου, βιολιού, ελληνικής και μοντέρνας μουσικής, κλαρινέτου, μουσικής δωματίου, η ορχήστρα καθηγητών και η νεανική χορωδία του ωδείου.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ