ΡΑΜΠΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Η συνέλευσή μας είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας και αυτήν πρέπει να αναπαριστά και εκφράζει, χωρίς ωραιοποιήσεις, χωρίς ακρότητες.
Κουραστήκαμε να ακούμε κάθε φορά ότι οι εποχές είναι δύσκολες, λες και ποτέ δε υπήρξαν ευνοϊκές.
Σχεδόν ποτέ δεν κατακτήσαμε το όραμα που πιστεύαμε ότι οδηγούσε τους πολιτικούς μας ηγέτες και όσες φορές το πλησιάζουμε, συγκυρίες, ορατές και αόρατες δυνάμεις το μετατρέπουν σε εφιάλτη με ένα πισωγύρισμα. Κοινά χαρακτηριστικά της οπισθοδρόμησης ο λαϊκισμός, η καταστροφολογία και η υποκρισία που μηδενίζουν κάθε προσπάθεια και βάζουν τροχοπέδη σε κάθε βήμα προόδου.
Η τελευταία σύνοδος της Κεντρική Επιτροπής της Ν.Δ. έδωσε την ευκαιρία να ακουσθούν πολλές αλήθειες πρώτα και κύρια από το πρωθυπουργό.
Έγιναν λάθη και παραλήψεις, όμως έχουμε το χρόνο και τη διάθεση να τα διορθώσουμε.
Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και να αδιαφορούμε:
– Στη φτώχεια, στην ανεργία και στην εγκατάλειψη του πολίτη, στην ακρίβεια και στην ασυδοσία, στη διαφθορά και στον εύκολο πλουτισμό.
– Οι μεγάλες ανισορροπίες πρέπει να εξομαλυνθούν άμεσα με διαρθρωτικές αλλαγές στις αγορές ΑΓΑΘΩΝ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
– Οι βαθιές οικονομικές πληγές σε Ο.Α. και Ο.Σ.Ε. έπρεπε να κλείσουν από χθες.
– Η ΥΓΕΙΑ να πάψει να ασθενεί κα η ΠΑΙΔΕΙΑ μας να συνεχίσει την αναβάθμισή της και μαζί με την ΕΡΕΥΝΑ να ανταγωνίζονται επάξια τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα παγκοσμίως.
– Οι δυσαρέσκειες και υψηλοί τόνοι διαμαρτυρίας κάποιων μεγάλων δυνάμεων δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ανακόψουν την πορεία της χώρας μας να αποτελεί έναν ισχυρό Ενεργειακό Κόμβο ανάμεσα στις χώρες της Ανατολής και της Ε.Ε. με σπουδαία γεωπολιτική σημασία και πολλαπλά οικονομικά ωφέλει.
– Η κερδοσκοπία και η «ανταγωνιστικότητα» οδήγησαν το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην έλλειψη εποπτείας και σε μια χαλαρότητα, με αποτέλεσμα να τους ξεφύγει ο έλεγχος στους ισολογισμούς τους. Τραπεζικοί κολοσσοί καταρρέουν και αυτό καλούνται να το πληρώσουν οι φορολογούμενοι χωρίς να έχουν καμιά συμμετοχή στα υπερκέρδη και στις παραλήψεις τους.
Το αμερικανικό μοντέλο, το κατεξοχήν αντιπροσωπευτικό του καπιταλιστικού συστήματος, από παράδειγμα προς μίμηση, γίνεται προς αποφυγή και αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψη τους σοβαρά όλοι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί και φυσικά η κυβέρνησή μας.
Φίλοι & Φίλες
Θα εγκαταλείψουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια?
Θα τους επιτρέψουμε να μας αποκαλούν πάλι παρένθεση;
Ποιούς;
• Αυτούς που υπερθεμάτιζαν στην τροποποίηση του άρθρου 16 για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και υπαναχώρησαν.
• Επαγγέλονταν την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων σε 3 ασφαλιστικά ταμεία και διαφώνησαν στην ενοποίησή τους.
• Προχώρησαν στις μεγαλύτερες μετοχοποιήσεις-κρατικοποιήσεις (Τράπεζες, ΟΤΕ-ΔΕΗ) και αρνούνται τη συνέχισή τους.
Θα αφήσουμε την ανακολουθία να κυριαρχήσει της συνέπειας;
Τελικά δεχόμαστε να χάσουμε από τον κανένα;
Οι πολίτες είναι δικαιολογημένα υποψιασμένοι, ανυπόμονοι και δυστυχώς παραπληροφορημένοι.
Η σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων δεν συμμετέχει στα κοινά και ιδιωτεύει θα την αφήσουμε ανυπεράσπιστη;
Η κοινωνία μας ωριμάζει, δέχεται τις μεταρρυθμίσεις, επιτέλους περιμένει μια αντίστοιχη ωρίμανση και στον πολιτικό διάλογο.
Έχουμε ηγέτη οραματικό και αποτελεσματικό, μακριά από φοβίες και υποταγές στις όποιες εκδοχές λαϊκισμού. Λίγοι ηγέτες προτάσσουν το Εθνικό συμφέρον απέναντι στο πολιτικό κόστος. Και ο Κώστας Καραμανλής το δηλώνει απερίφραστα και το εφαρμόζει σε κάθε ευκαιρία.
Επιβάλλεται να συνεχισθούν οι προσπάθειες για διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις χωρίς να λησμονούμε το διακηρυγμένο πλαίσιο αρχών και ορίων που έθεσε ο πρωθυπουργός:
Άξονας της πορείας μας είναι το τρίπτυχο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Το δικαίωμα για εργασία είναι για όλους αναφαίρετο.
Πρωταρχικός στόχος είναι η κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη.
Και φυσικά πεμπτουσία της πολιτικής πρέπει να είναι ο άνθρωπος.