Την ταινία Αριάν ή Έρωτας το απόγευμα», σε σκηνοθεσία Μπίλι Γουάιλντερ θα προβάλλει ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης την Τετάρτη 2 Ιουλίου και ώρα 9.30 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο στην αυλή των ασμάτων και των θαυμάτων στην Κοζάνη. Ηθοποιοί: Γκάρι Κούπερ, Όντρεϊ Χέπμπορν, Μωρίς Σεβαλιέ.
Στο Παρίσι της δεκαετίας του ’50, ένας ζηλιάρης σύζυγος αναθέτει στον ντετέκτιβ Κλοντ Σαβάς να παρακολουθήσει τη γυναίκα του, για την οποία έχει υποψίες ότι τον απατά με το διάσημο Αμερικανό πλέιμποϊ Φρανκ Φλάναγκαν. Όταν ο σύζυγος μαθαίνει ότι οι υποψίες του είναι βάσιμες εκμυστηρεύεται στο Σαβάς ότι σκοπεύει να σκοτώσει το Φλάναγκαν. Η κόρη του Σαβάς, Αριάν κρυφακούει τη συζήτηση και προειδοποιεί το Φλάναγκαν, ο οποίος καταφέρνει να ξεφύγει από τον κίνδυνο.
Τότε η Αριάν, που τρέφει αισθήματα για το Φλάναγκαν, προσπαθεί να τον εντυπωσιάσει, υποδυόμενη την κοσμογυρισμένη και παρά το νεαρό της ηλικίας της, χειραφετημένη, πλούσια κοσμική.
Από τις πιο παραγνωρισμένες δημιουργίες του Μπίλι Γουάιλντερ, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Κλωντ Ανέ με τίτλο Ariane, jeune fille russe, που είχε ξαναμεταφερθεί στον κινηματογράφο σε μια βωβή εκδοχή το 1928 και άλλη μια ομιλούσα το 1932 με τον Γουάιλντερ να συνεργάζεται στο σενάριο. Η Όντρεϊ Χέπμπορν ήταν η πρώτη επιλογή για τον σκηνοθέτη, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία στη ΄΄Σαμπρίνα’’, ενώ για τον πρώτο αντρικό ρόλο ο Γουάιλντερ ήθελε τον Κάρι Γκραντ, ο οποίος όμως τον αρνήθηκε. Η δεύτερη επιλογή ο Γιούλ Μπρίνερ, που για κάποιους λόγους δεν τον ανέλαβε. Έτσι το ρόλο πήρε ο Γκάρι Κούπερ, ο οποίος ήταν ήδη σοβαρά άρρωστος και με ιδιαίτερη δυσκολία ανταποκρίνονταν στα γυρίσματα, ωστόσο άρεσε στον Γουάιλντερ. Η ταινία χτυπήθηκε άγρια στην Αμερική από την κριτική, που θεώρησε ότι η διαφορά ηλικίας μεταξύ Χέπμπορν-Κούπερ ήταν μεγάλη, ενώ Λεγεώνα της Κοσμιότητος της καθολικής εκκλησίας απαίτησε να αφαιρεθούν όποιες αναφορές υπήρχαν στο σενάριο σχετικές με τη σεξουαλική σχέση των δύο πρωταγωνιστών. Έτσι κόπηκαν 5 λεπτά από την τελική κόπια της ταινίας, η οποία γνώρισε εμπορική αποτυχία στην Αμερική, σε αντίθεση με την Ευρώπη που η υποδοχή της ήταν θερμή. Με ένα μπατζετ 2.100.000 δολαρίων, απέφερε στην Αμερική μόνο 1.800.000, ενώ σε παγκόσμιες εισπράξεις ξεπέρασε τα 5 εκατ. δολάρια. Υποψήφια για τα Όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και πρώτου γυναικείου ρόλου.
Ακόμα ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος αναφέρει σχετικά με το «Μαγαζάκι της Προσφοράς» ότι: «Να υπενθυμίσουμε ότι το «Μαγαζάκι της Προσφοράς» θα είναι ανοιχτό κάθε Τετάρτη 6 – 9 μ.μ. το απόγευμα στον επάνω όροφο του στεκιού. Όπως έχουμε ξαναπεί, ο χώρος αυτός που διαμορφώθηκε με το σεβασμό που του αξίζει, θα γεμίζει με χρήσιμα αντικείμενα που θα προσφέρονται από εσάς, αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε, όπως βιβλία, ρούχα, διακοσμητικά, DVD, CD, παιχνίδια κ.α. Αυτά τα χρηστικά αντικείμενα που θα συγκεντρωθούν και θα εκτεθούν στο «μαγαζάκι» θα μπορεί ο καθένας μας να τα προμηθεύεται αντί ενός συμβολικού ποσού που θα καθορίζεται από την προσωπική αποτίμηση και τη δυνατότητα του καθένα μας. Μ’ αυτό τον τρόπο θα γεμίσουμε τον κουμπαρά της προσφοράς που θα ανοίγει στο τέλος του χρόνου και το ποσό που θα περιέχει θα διατίθεται σε οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας.
Τέλος, όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, καλούμε όσους μας τιμήσουν με την παρουσία τους στις προβολές μας, να φέρνουν ό,τι έχουν διαθέσιμο από τρόφιμα μακράς διαρκείας, προκειμένου να δοθούν σε συμπολίτες μας που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν! Τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν, θα δοθούν στα συσσίτια του δήμου και σε άλλους κοινωνικούς φορείς της πόλης μας, αλλά και όπου αλλού υπάρχει μεγάλη έλλειψη και ανάγκη.».