Κερδισμένοι βγήκαν οι επιχειρηματίες που παρακολούθησαν την ημερίδα που διοργάνωσε το ΕΒΕ Κοζάνης σε συνεργασία με την Αστική Εταιρία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας Νομού Κοζάνης.
Στην ημερίδα ήταν σημαντικοί εισηγητές και τα θέματα που εισηγήθηκαν ήταν ενδιαφέροντα, καθώς σχετίζονται άμεσα με την καθημερινότητα, την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα μιας επιχείρησης. Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Χρήστος Σάββας, χαιρέτισε την εκδήλωση, ασκώντας κριτική στην πολιτεία για τις ελλιπείς υποδομές και για την ανεπαρκή στήριξη της επιχειρηματικότητας, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στον χαιρετισμό του και ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας, Παναγιώτης Αποστολίδης. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Νομού Κοζάνης, Κωνσταντίνος Κυριακίδης.
Τα θέματα για τα οποία ενημερώθηκαν οι επιχειρηματίες της περιοχής, ήταν:
-Τεχνικές πωλήσεων – Προβολή και προώθηση προϊόντων ως εργαλεία του marketing, με εισηγητή τον οικονομικό επιχειρηματικό σύμβουλο, Χρήστο Θωμαΐδη.
-Συστήματα Μηχανοργάνωσης Επιχειρήσεων, με εισηγητή τον καθηγητή Γεώργιο Ταρασίδη.
-Ασφάλεια και Υγιεινή Τροφίμων, με εισηγητή τον προϊστάμενο του ΚΕΚ της ΓΕΣΕΒΕ Θεσσαλονίκης, Βασίλειο Σισμανίδη.
-Ασφαλιστικό Σύστημα στην Ελλάδα, με εισηγητή τον επιστημονικό συνεργάτη της ΓΣΕΕ, Γεώργιο Ρωμανιά.
Επίσης, έγινε συζήτηση και καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος των επαγγελματοβιοτεχνών Κοζάνης.
«Η ανταγωνιστικότητα, το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και η τεχνολογική αναποτελεσματικότητα», είναι «οι τρεις όροι κλειδιά» για μία επιχείρηση, σημείωσε ο Γ. Ταρασίδης, ο οποίος στη συνέχεια ανέλυσε τη σημασία του κάθε όρου. Επίσης, παρουσίασε τους όρους λειτουργίας και βιωσιμότητας, τόσο για τις μικρές όσο και για τις μεσαίες επιχειρήσεις.
Για το θέμα της Ασφάλειας και Υγιεινής Τροφίμων, ο Β. Σισμανίδης τόνισε: «Η εξασφάλιση των πιο υψηλών προτύπων ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων αποτελεί κυρίαρχη πολιτική προτεραιότητα της Ε.Ε. και των εθνικών κρατών». Πρόσθεσε ότι «με βάση τον κανονισμό της Ε.Ε. οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων τροφίμων έχουν την υποχρέωση να εξασφαλίζουν ότι όλα τα στάδια παραγωγής, μεταποίησης και διανομής που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους, πληρούν τις σχετικές απαιτήσεις υγιεινής, που καθορίζονται στον κανονισμό.
Ειδικότερα, οι υγειονομικοί υπεύθυνοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τα παρακάτω μέτρα:
-Συμμόρφωση με τα μικροβιολογικά κριτήρια για τα τρόφιμα.
-Αναγκαίες διαδικασίες προκειμένου να επιτευχθούν οι σκοποί που καθορίζονται για την επίτευξη των στόχων του παρόντος κανονισμού.
-Πλήρωση των απαιτήσεων ελέγχου της θερμοκρασίας για τα τρόφιμα.
-Διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ