Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Χαιρετισμός της Αντινομάρχη Κοινωνικής Ανάπτυξης κ. Έλσας Φωτιάδου στο 1ο Φεστιβάλ ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΑΕΙ Κοζάνης
None

Χαιρετισμός της Αντινομάρχη Κοινωνικής Ανάπτυξης κ. Έλσας Φωτιάδου στο 1ο Φεστιβάλ ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΑΕΙ Κοζάνης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Η Αντινομάρχης Κοινωνικής Ανάπτυξης κ. Έλσα Φωτιάδου, παρευρέθηκε στην Ημερίδα με θέμα: «Αιμοδοσία, Δωρεά Οργάνων και το Νομικό τους Πλαίσιο», η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008, στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΑΕΙ Κοζάνης. Στηρίζοντας την φοιτητική πρωτοβουλία, απήυθυνε χαιρετισμό για τις εργασίες της Ημερίδας.
Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια θέλω να απευθύνω χαιρετισμό και τις θερμότερες ευχές μου για κάθε επιτυχία στις εργασίες του 1ου Φεστιβάλ της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που γίνεται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Παρακολουθώ πάντοτε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή τις πρωτοβουλίες, τη δράση και τις παρεμβάσεις της ΔΑΠ οι οποίες την καθιστούν πρωτοπόρα, δυναμική και τη χαρακτηρίζουν ως πολιτική νεολαία με ισχυρούς ευρωπαϊκούς προσανατολισμούς.
Το ελληνικό φοιτητικό κίνημα αποτελεί δύναμη αλλαγής και μοχλό ανάπτυξης της κοινωνίας, μέσα από τη μάθηση αλλά και τις πολιτικές ζυμώσεις. Μέσα στα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ είναι η αγωνιστική πρωτοπορία, βρίσκεται μπροστά στις εξελίξεις, αφουγκράζεται τις ανάγκες των φοιτητών, εκφράζει και διεκδικεί τα δίκαια αιτήματά τους και με πολιτική συνέπεια διαμορφώνει τις εξελίξεις.
Στην Ενωμένη Ευρώπη και στην Παγκόσμια κοινότητα, η διαμόρφωση μιας δίκαιης, φιλελεύθερης και ανοιχτής κοινωνίας, δικαιοσύνης και ίσων ευκαιριών, έγκειται στις πρωτοβουλίες των νέων και στη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά. Η ευρύτητα της θεματολογίας του φεστιβάλ της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και το περιεχόμενό της, καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η σύγχρονη Πολιτεία αποδεικνύοντας ότι οι Δαπίτες και οι Δαπίτισες σκέφτονται, προβληματίζονται και δρουν.
Η σημερινή ημερίδα θίγει ένα ιδιαίτερα σημαντικό και ενδιαφέρον ζήτημα που αφορά στην ενημέρωση των πολιτών για το νομικό πλαίσιο που διέπει την αιμοδοσία και τη δωρεά οργάνων. Σε μία δημοκρατική και σύγχρονη κοινωνία, ο εθελοντισμός και η κοινωνική αλληλεγγύη αποτελούν τη βάση για την πρόοδο και την ανάπτυξη. Δυστυχώς, στην πατρίδα μας είμαστε ακόμα αρκετά πίσω στη συμμετοχή των πολιτών και σε ό,τι αφορά σε εθελοντές αιμοδότες και σε δωρητές οργάνων. Η νεολαία μπορεί να δείξει τον δρόμο και να αλλάξει αυτή την στάση.
Πιστεύω πως οι εργασίες των συζητήσεων και των Ημερίδων του φεστιβάλ θα παράξουν αποτελέσματα στη σωστή κατεύθυνση για την ευαισθητοποίηση του φοιτητικού κόσμου και όχι μόνο. Ο ενθουσιασμός σας και η καθαρή σας σκέψη αποτελούν τα δυνατότερα πλεονεκτήματα της κοινωνίας μας. Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι αυτό το φεστιβάλ να γίνει θεσμός.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis
x

Check Also

Ο καιρός σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Άννα Ραπτοπούλου: Η μοδίστρα της Πτολεμαΐδας, για τα νυφικά και τις μάσκες που ...