Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Φάρμακα τέλος τον Σεπτέμβριο στο ΕΣΥ! Στεγνώνουν από ρευστό τα νοσοκομεία

Φάρμακα τέλος τον Σεπτέμβριο στο ΕΣΥ! Στεγνώνουν από ρευστό τα νοσοκομεία

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Την αγωνία τους για τους μειωμένους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων εκφράζουν οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί δεδομένου ότι σύντομα θα αρχίσει και η κάλυψη των ανασφάλιστων συμπολιτών μας. 

farmaka

Μόλις μέχρι το Σεπτέμβριο φθάνουν τα κονδύλια του ΕΣΥ για φάρμακα προειδοποιούν οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί με ανοικτή τους επιστολή στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.
Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά: «εκφράζουμε την αγωνία μας για την επικείμενη διαδικασία κάλυψης της νοσοκομειακής περίθαλψης των ανασφάλιστων από τα νοσηλευτικά ιδρύματα του ΕΣΥ.
Μη γνωρίζοντας το ακριβές ύψος αυτής της δαπάνης αναρωτιόμαστε για τον τρόπο κάλυψής της από τα Νοσοκομεία,  δεδομένου ότι οι προϋπολογισμοί τους, οι οποίοι με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις φτάνουν μέχρι τον Σεπτέμβρη, δεν επαρκούν για τις τρέχουσες ανάγκες και ήδη, γι’ αυτό το λόγο,  πολλοί ασθενείς παραπέμπονται στον ΕΟΠΥΥ για νοσοκομειακά φάρμακα».
Οι φαρμακοποιοί των νοσοκομείων τονίζουν ότι η συρρίκνωση της υγειονομικής δαπάνης έχει τραγικές επιπτώσεις ιδιαίτερα στους χρόνιους ασθενείς που συχνά οδηγούνται σε αναβολή και διακοπή της θεραπείας τους «με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους».
Και είναι ενδεικτικό όπως λένε ότι η «λειτουργία των Δημόσιων Νοσοκομείων βρίσκεται σε ΚΙΝΔΥΝΟ, οδηγώντας σε μεγάλες περιπέτειες τη Δημόσια Υγεία».
Τόσο οι φαρμακοποιοί του ΕΣΥ όσο και οι γιατροί (ΟΕΝΓΕ) που αντίστοιχα έχουν προειδοποιήσει για τα λιγοστά κονδύλια, υπογραμμίζουν ότι η κάλυψη των ανασφάλιστων θα πρέπει να γίνει απ ευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Πηγή: iatropedia.gr

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team