Αρχική > Ελλάδα > Το ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Το ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


kke

Το ΚΚΕ σημαίνει κόκκινο συναγερμό για τα κυβερνητικά σχέδια διάλυσης κάθε δομής πρόληψης και απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, παρά το γεγονός ότι η καπιταλιστική κρίση πολλαπλασιάζει τα θύματα της τοξικοεξάρτησης, κυρίως μεταξύ των νέων.

Η καταστολή μέσω της εξάρτησης και η χρησιμοποίηση των ναρκωτικών ως όπλο χειραγώγησης συνειδήσεων πάνε χέρι χέρι με τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική προς όφελος των μονοπωλίων που για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους, επιδιώκουν να διαμορφώσουν σύγχρονους «σκλάβους».

Τη βρώμικη δουλειά αναλαμβάνουν πολιτικές δυνάμεις, επιστρατεύοντας πότε την ωμή καταστολή των τοξικοεξαρτημένων και πότε τις θεωρίες για «ακίνδυνα» ναρκωτικά, για το διαχωρισμό τους, για το «δικαίωμα» ακόμα και στην αυτοκτονία.

Η κυβέρνηση με τον πρόσφατο νόμο για τα ναρκωτικά έκανε ένα ακόμα βήμα στην επιβολή της ναρκωκουλτούρας, στη συντήρηση μέσω χορήγησης υποκαταστάτων, στην εκμετάλλευση των εξαρτημένων και των οικογενειών τους, παραδίδοντας την πρόληψη, θεραπεία και επανένταξη στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τις ΜΚΟ. Σήμερα και αφού πρώτα στραγγάλισε οικονομικά την πρόληψη και τα στεγνά προγράμματα, σχεδιάζει την οριστική συρρίκνωσή τους μέσω συγχωνεύσεων και απολύσεων προσωπικού.

Κανένας συμβιβασμός με τα ναρκωτικά. Να ηττηθεί η πολιτική διαχείρισης της ναρκωεξάρτησης.

Το ΚΚΕ καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο να πιστέψει στη δύναμή του, στη δύναμη του συλλογικού και οργανωμένου αγώνα. Μπορούμε σήμερα να βάλουμε φραγμό σ’ αυτούς που επιδιώκουν να στερήσουν τη δυνατότητα χιλιάδων εξαρτημένων νέων να παλέψουν για την απεξάρτηση-επανένταξη τους. Οι θεραπευτικές κοινότητες, τις οποίες θέλουν να συγχωνεύσουν, αναδεικνύουν τη δύναμη του ανθρώπου να νικήσει την εξάρτηση. Να λυτρωθεί – αν το αποφασίσει – από τα δεσμά και τον ψεύτικο κόσμο των ναρκωτικών.

Σήμερα μπορούμε να τους εμποδίσουμε και αύριο να τους νικήσουμε, γκρεμίζοντας το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και αναπαράγει το πρόβλημα των ναρκωτικών.

ΓΙΑ ΖΩΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ!

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Πως θα λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια – Το πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δια ζώσης θα πραγματοποιηθεί φέτος η εκπαιδευτική διαδικασία των Πανεπιστημίων. Τα ποσοστά εμβολιασμού στην ακαδημαϊκή κοινότητα είναι πολύ ...