Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου εορτάζει και πανηγυρίζει ο ιερός ναός Αγίας Σκέπης Πτολεμαΐδας.
Την παραμονή της εορτής και ώρα 6:30μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός και λιτάνευση τις ιεράς εικόνας της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου, χοροστατατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεοκλήτου και στις 9μ.μ. θα ψαλεί παρακλητικός κανών εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον.
Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία και δοξολογία για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου θα τελεσθεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ.κ. Θεοκλήτου.
Στη Θεία Λειτουργία θα μιλήσει ο Πανοσιολογιότατος Καθηγούμενος της ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους αρχιμανδρίτης Ελισαίος.
Κατά τη Θεία Λειτουργία θα τεθούν προς προσκύνηση, ενίσχυση και αγιασμό των πιστών τμήμα της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου και ιερά Λείψανα της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους.
































