Αρχική > Uncategorized > ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΔΙΑΣ «Η ΜΕΡΑ» ΕΞΕΦΡΑΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΣΙΟΥΜΑΡΗΣ
None

ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΔΙΑΣ «Η ΜΕΡΑ» ΕΞΕΦΡΑΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΣΙΟΥΜΑΡΗΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Με τη συναυλία του Μανώλη Ρασούλη κορυφώθηκε το «Λαογραφικό Συναπάντημα» του Πολιτιστικού Συλλόγου Οικισμού Καρδιάς Πτολεμαϊδας «Η Μέρα». Ο θεσμός συμπλήρωσε φέτος 14 χρόνια, διαγράφοντας ανοδική πορεία, την οποία αγκάλιασαν οι κάτοικοι της Πτολεμαΐδας και της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου Ελευθερία Κολιτσιάνη.
«Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην Καρδιά στον οικισμό με το ιδιαίτερο αυτό όνομα, γιατί κι εμείς είμαστε άνθρωποι της «καρδιάς» δήλωσε ο Μανόλης Ρασούλης, ευχαριστώντας τους διοργανωτές για την πρόσκληση.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης συνεχάρη τη διοίκηση του συλλόγου για την προσφορά τους στον πολιτισμό, τονίζοντας «ο πολιτισμός είναι συναπάντημα, είναι αυτό που γίνεται τόσα χρόνια εδώ από τους πολιτιστικούς μας συλλόγους. Είναι αυτό που κάνετε εσείς προβάλλοντας τα ήθη και τα έθιμα αυτού του τόπου που είναι ο πλέον μαρτυρικός της Ελλάδας, καθώς πέρα από όσους μας ήρθαν από τις χαμένες πατρίδες, ξεριζωμό υπέστησαν και οι γηγενείς, για να στηρίξει ο τόπος αυτός την ηλεκτρική επάρκεια της χώρας». Ο κ. Τσιούμαρης αναφερόμενος στο Μανώλη Ρασούλη είπε χαρακτηριστικά «τα ωραιότερα τραγούδια που έχουμε τραγουδήσει και έχουμε χορέψει είναι τα δικά του τραγούδια».
Ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας αναφερόμενος στο θέμα του οικοπέδου που γίνονταν μέχρι πέρσι οι εκδηλώσεις του συλλόγου τόνισε ότι «αν οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου δεν μας παραχώρησαν φέτος το οικόπεδο για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο μας στέλνουν ένα μήνυμα για να αγοράσουμε το οικόπεδο στην 3πλάσια τιμή από την αξία του, βρήκαν λάθος αποδέκτες. Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο δεν εκβιάζονται και μάλιστα έχουμε προτείνει στους ιδιοκτήτες οικόπεδο στην επέκταση του σχεδίου πόλεως». «Οι Καρδιώτες αξίζουν πολύ περισσότερα για τη μεγάλη προσφορά τους» κατέληξε ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας.
Τέλος ο κ. Τσιούμαρης ανακοίνωσε στα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου ότι θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει τον τόπο και τη χώρα στην επόμενη πρόσκληση στο εξωτερικό, λέγοντας χαρακτηριστικά «τρία από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά σωματεία του τόπου (Μικρασιάτες, Θρακιώτες, Πόντιοι) βγήκαν εκτός των συνόρων της Ελλάδας για να εκπροσωπήσουν τη χώρα. Η επόμενη έξοδος που θα μεταφέρει τα ήθη και τα έθιμα μας στο εξωτερικό θα είστε εσείς».
Εκπροσωπώντας τη Ν.Α. Κοζάνης ο αντινομάρχης Γιώργος Σβώλης επισήμανε ότι η ΝΑ παρέχει τη στήριξή τους στους πολιτιστικούς συλλόγους του νομού, καθώς αποτελούν τα βασικά κύτταρα του πολιτισμού.
Παίρνοντας τη σκυτάλη για το μουσικό πρόγραμμα ο Μανώλης Ρασούλης κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών για πάνω από ένα τρίωρο με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team