Αρχική > Uncategorized > Τα μπλόκα των τρακτέρ … στέλνουν επιβάτες στον ΟΣΕ
None

Τα μπλόκα των τρακτέρ … στέλνουν επιβάτες στον ΟΣΕ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Μέρες δόξας γνωρίζει αυτή την περίοδο ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας, καθώς τα μπλόκα των τρακτέρ ώθησαν το επιβατικό κοινό στο προσφιλές μέσο μαζικής μεταφοράς, το τρένο.
Η κίνηση στον σταθμό της Κοζάνης αυξήθηκε κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες, ενώ και τα έσοδα αυξήθηκαν σε πρωτοφανή επίπεδα. Οι ταξιδιώτες για Αθήνα, που άλλοτε χρησιμοποιούσαν άλλα μέσα, προκειμένου να αποφύγουν τα μπλόκα και να μην ταλαιπωρηθούν, τώρα βγάζουν εισιτήριο προέκδοσης στην Κοζάνη, προκειμένου να πάρουν το τρένο της γραμμής Θεσσαλονίκη – Αθήνα. Συνήθως παίρνουν το τρένο από το Πλατύ Ημαθίας, από την Λάρισα ή και από την Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον σταθμάρχη Σίμο Καραμάνη, χτες μέχρι τη 1 το μεσημέρι στο ταμείο του σταθμού του ΟΣΕ είχαν εισρεύσει 1.500 ευρώ μόνο για εισιτήρια προέκδοσης για Αθήνα. «Το ποσό αυτό είναι πρωτόγνωρο για τον σταθμό της Κοζάνης, σημαίνει αύξηση των εισπράξεων κατά 500%. Ειδικά τις δύο τελευταίες μέρες η κίνηση των ταξιδιωτών για Αθήνα που επιλέγουν το τρένο της γραμμής Θεσσαλονίκη – Κοζάνη, αυξήθηκε περίπου κατά 1.000%».
Βεβαίως, δεν πηγαίνει άσχημα και η γραμμή Κοζάνη – Θεσσαλονίκη, αλλά αυτό είναι άσχετο από τα αγροτικά μπλόκα, αφού μέχρι χτες τουλάχιστον δεν υπήρχαν τέτοια στη διαδρομή για την συμπρωτεύουσα. Πάντως, ειδικά για το τμήμα της γραμμής Κοζάνη – Αμύνταιο, ο Σ. Καραμάνης, παραδέχτηκε ότι «είναι προβληματικό» ως προς την πληρότητα, ωστόσο εκφράζει την ικανοποίησή του για την πληρότητα στο σύνολο της γραμμής, αφού, όπως επισημαίνει «το τρένο στη Θεσσαλονίκη φτάνει σχεδόν γεμάτο». Αυτό συμβαίνει επειδή είναι πολλοί οι επιβάτες που επιβιβάζονται από Αμύνταιο, Έδεσσα, Αριδαία, Πλατύ κ.λ.π.
Επίσης, ικανοποιητική είναι η πληρότητα (ανέρχεται στο 60-70%) κάθε Παρασκευή και Κυριακή, από Κοζάνη μέχρι Έδεσσα, αφού είναι πολλοί οι φοιτητές που προτιμούν το τρένο. Τις καθημερινές η πληρότητα μέχρι την Έδεσσα φτάνει περίπου στο 50%.
Να σημειωθεί ότι από Κοζάνη για Θεσσαλονίκη έχει ένα δρομολόγιο, ενώ τις Παρασκευές και Κυριακές έχει τρία δρομολόγια. Καθημερινά Θεσσαλονίκη – Κοζάνη στις 6.18 π.μ. και Κοζάνη – Θεσσαλονίκη στις 9.25 π.μ. Παρασκευή και Κυριακή οι ώρες των δρομολογίων Θεσσαλονίκη – Κοζάνη είναι στις 6.18 π.μ., 11.15 π.μ. και 3.10 μ.μ. Από Κοζάνη για Θεσσαλονίκη οι ώρες δρομολογίων είναι στις 9.25 π.μ., στις 14.38 και 19.03.
Το εισιτήριο για το ταξίδι Κοζάνη – Θεσσαλονίκη είναι 7 ευρώ, 3,50 το μισό, 5.30 το φοιτητικό και 11.20 το εισιτήριο μετ’ επιστροφής.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team