Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός και στη Δυτική Μακεδονία!

Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός και στη Δυτική Μακεδονία!

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailαφίσα1

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, διοργανώνει τον 4ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε 39 πόλεις της Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013.
Εκδηλώσεις δημόσιου θηλασμού θα πραγματοποιηθούν σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Καστοριά και Φλώρινα.
Για την Κοζάνη τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η “Ομάδα Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κοζάνης”, η οποία και προσκαλεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, σε μια εκδήλωση- γιορτή για τον μητρικό θηλασμό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο καφέ-αναψυκτήριο “Γραμμές” (στον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό. Ώρα προσέλευσης 11 π.μ.. Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12 μ.μ. θα καταμετρηθούν την ίδια ώρα στις συμμετέχουσες πόλεις της χώρας.
Στην Πτολεμαΐδα τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η «Πτολεμαΐδα: Ομάδα Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας», η οποία προσκαλεί τις μητέρες σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11 π.μ. στο καφέ “Δίφωνο”. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν διασκεδαστές οι οποίοι θα απασχολήσουν τους μικρούς φίλους από τις 11 π.μ. έως και τις 2 μ.μ. Θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και οι συμμετέχοντες θα γνωριστούν από κοντά με την Ομάδα Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας. Θα υπάρχουν μάλιστα δωράκια και εκπλήξεις για όλους όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση.
Στην Καστοριά η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Καφέ “ΔΩΔΩΝΗ”- (Μεγ. Αλεξάνδρου 33). Ώρα προσέλευσης 11 π.μ., ώρα καταμέτρησης 12 μ.
Στην Φλώρινα η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Φλώρινας (Λέσχη Αξιωματικών).
Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12 μ. θα καταμετρηθούν την ίδια ώρα στις συμμετέχουσες πόλεις της χώρας!
Σε αυτή τη γιορτή δίνεται η αφορμή μητέρες – μέλη των ομάδων του Δικτύου να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα». Στόχος του Δικτύου είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει την νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού.
Προσκαλούνται λοιπόν και φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλοι και λοιποί συγγενείς, όλοι όσοι στηρίζουν τον μητρικό θηλασμό και θέλουν να ενημερωθούν και να γιορτάσουν μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.
Στις εκδηλώσεις θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούν από κοντά!
Σημειώνεται ότι ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού καθιερώθηκε διεθνώς το 1992 από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Υποστηρίζουμε τον θηλασμό: Υποστηρίζουμε τις μητέρες».
Σύμφωνα τέλος με το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, οι μαμάδες που ψάχνονται και ενημερώνονται για τον θηλασμό πλέον έχουν αυξηθεί. Συμβουλεύονται συμβούλους θηλασμού και μαμάδες που έχουν καταφέρει να θηλάσουν για όσο αυτές θέλησαν και δεν μένουν μόνο στις συμβουλές των παιδιάτρων(που κατά την πλειοψηφία εκτός κι αν είναι και οι ίδιοι σύμβουλοι, δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά πολλές φορές για τον θηλασμό).
Έτσι, μαμάδες που θέλουν να βοηθήσουν κι άλλες μαμάδες να θηλάσουν, άνοιξαν εθελοντικά ανά πόλη ομάδα θηλασμού στο facebook. Και έτσι, δημιουργήθηκε ένα δίκτυο ομάδων στήριξης θηλασμού και μητρότητας.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

αφίσα χαρτης με τις πόλεις

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Συνελήφθη 49χρονος σε περιοχή των Γρεβενών για καλλιέργεια -15- δενδρυλλίων κάνναβης και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών- Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη δύο ατόμων

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Συνελήφθη την Τρίτη  (03-08-2021) το μεσημέρι σε περιοχή των Γρεβενών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) ...