Αρχική > Uncategorized > ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΙΑΝΗΣ
None

ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΙΑΝΗΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Τα έργα πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, τέθηκαν χτες στο μικροσκόπιο του υπουργείου Πολιτισμού, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του νέου υπουργού Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά, στην οποία συμμετείχε ο περιφερειάρχης Ανδρέας Λεούδης.
Όπως διαπιστώθηκε στη σύσκεψη ορισμένα ζωτικής σημασίας έργα πολιτισμού στη Δυτική Μακεδονία έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης, οπότε αναμένονται σύντομα τα εγκαίνιά τους. Κορωνίδα αυτών των έργων πολιτισμού αποτελεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, το οποίο θα εγκαινιαστεί τους αμέσως προσεχείς μήνες. Με τα εγκαίνια θα ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για την αξιοποίηση, ανάδειξη και προβολή του μουσείου της Αιανής, το οποίο μέχρι σήμερα δεν ήταν αναγνωρισμένο ως μουσείο στους καταλόγους του υπουργείου Πολιτισμού και κατά συνέπεια δεν συμπεριλαμβάνονταν στις λίστες των τουριστικών γραφείων. Άλλα σημαντικά έργα που ολοκληρώνονται και πιθανόν να γίνουν εγκαίνια, είναι μεταξύ άλλων το σπίτι – μουσείο του Παύλου Μελά, καθώς και τα Αρχοντικά της Καστοριάς.
Επίσης, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Α. Λεούδη, «στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπάρχουν έργα πολιτισμού, προϋπολογισμού 9 εκ. ευρώ τα οποία είναι ώριμα έργα για άμεση ένταξη. Όλα αυτά τα βάλαμε κάτω, με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών». Να σημειωθεί ότι το ΕΣΠΑ περιλαμβάνει έργα πολιτισμού, ύψους 25 εκ. ευρώ. Επίσης, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι «ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε έργα πολιτισμού, ταυτοποιήθηκε με τον αντίστοιχο σχεδιασμό του υπουργείου, πράγμα που σημαίνει ότι υπουργείο και περιφέρεια έχουμε κοινό βηματισμό, ώστε να πετύχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα». Στην ίδια σύσκεψη συζητήθηκε και το θέμα των αρχαιολογικών υπηρεσιών τόσο των κεντρικών όσο και των περιφερειακών, ενώ προτάθηκαν μέτρα για τη βελτίωση της λειτουργίας τους, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικές.
Στο πλαίσιο του ταξιδιού του στην Αθήνα, ο περιφερειάρχης επισκέφτηκε ακόμη το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, όπου εξετάστηκαν θέματα που σχετίζονται με τις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ και του ΕΠΑΔΥΝ. Τέλος, είχε συνάντηση με τον νέο υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, στην οποία κεντρικό ζήτημα συζήτησης ήταν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team