Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Συνεργασία ΣΕΒΕ με την Ειδική Γραμματεία Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων του ΥΠΕΞ προς όφελος των εξωστρεφών επιχειρήσεων (17/2/2009)
None

Συνεργασία ΣΕΒΕ με την Ειδική Γραμματεία Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων του ΥΠΕΞ προς όφελος των εξωστρεφών επιχειρήσεων (17/2/2009)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΣυνάντηση εργασίας με τον Ειδικό Γραμματέα Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Τσιατσιάμη είχε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) στα γραφεία του Συνδέσμου στη Θεσσαλονίκη.
 Ο Ειδικός Γραμματέας παρουσίασε τη νέα δομή του Υπουργείου Εξωτερικών που ασχολείται με την αξιοποίηση προγραμμάτων διεθνών οργανισμών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς όφελος των ελληνικών επιχειρήσεων. Κάλεσε τις ελληνικές επιχειρήσεις να παρακολουθούν συστηματικά την πύλη του Υπουργείου Εξωτερικών http://www.aidfunding.mfa.gr  από την οποία μπορούν να ενημερώνονται σε καθημερινή βάση για τα διεθνή και ευρωπαϊκά προγράμματα και να ζητούν τη στήριξη της ειδικής γραμματείας στη διασύνδεση και τη δικτύωση στο εξωτερικό, είτε μέσω των τοπικών Γραφείων των Διεθνών Οργανισμών στις χώρες των προγραμμάτων, είτε μέσω των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των Ελληνικών Πρεσβειών σε αυτές. Παρουσίασε επίσης ένα εργαλείο ηλεκτρονικής αναζήτησης εταίρων, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιούν χωρίς επιβάρυνση οι ελληνικές επιχειρήσεις. Κάλεσε, τέλος, τις ελληνικές επιχειρήσεις να ενεργοποιηθούν για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι διεθνείς οργανισμοί και η Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι η χώρα μας συμμετέχει με πολύ μικρό ποσοστό σε τέτοια προγράμματα σε αντίθεση με άλλες χώρες όπως πχ το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σκανδιναβικές χώρες.
 Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Βασίλης Θωμαΐδης αναφέρθηκε στην έλλειψη διαχειριστικής επάρκειας των ελληνικών επιχειρήσεων, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μικρομεσαίες, των διαδικασιών των διεθνών οργανισμών αλλά και στη διστακτικότητά τους να ασχοληθούν συστηματικά με τέτοια προγράμματα, η συμμετοχή στα οποία, θα επέφερε, χωρίς κόστος, σημαντική ανάπτυξη των εργασιών τους στο εξωτερικό. Κάλεσε επίσης τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις, ιδιαίτερα μάλιστα στην παρούσα συγκυρία της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης και της μείωσης του παγκόσμιου εμπορίου, να ασχοληθούν συστηματικά με τα προγράμματα αυτά, για τα οποία απαιτείται χρόνος στο να φέρουν αποτελέσματα.
 Τα δύο μέρη συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, αφενός μέσα από ενημέρωση των υπηρεσιών της ειδικής γραμματείας στις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒΕ και αφετέρου με τη διοργάνωση, στο αμέσως προσεχές διάστημα, ενός workshop στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή επιλεγμένων επιχειρήσεων με συγκεκριμένα ενδιαφέροντα και εκπροσώπων των διεθνών οργανισμών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση των επιχειρήσεων στις διαδικασίες των οργανισμών και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των προγραμμάτων τους.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

«Θολό» το τοπίο για το άνοιγμα των σχολείων -Κεραμέως: Αναμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών και την απόφαση του πρωθυπουργού

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Οι ειδικοί είναι οι αρμόδιοι για να ανάψουν το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των σχολείων επισήμανε σήμερα ...