Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Συνεδρίασε το τοπικό Σ.Ν.Ο. του Δήμου Εορδαίας εν όψει του χειμώνα

Συνεδρίασε το τοπικό Σ.Ν.Ο. του Δήμου Εορδαίας εν όψει του χειμώνα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


DSC00941

Με την παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων, συνεδρίασε στο Δημοτικό Κατάστημα Πτολεμαΐδας, το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο του Δήμου Εορδαίας εν όψει της νέας χειμερινής περιόδου.
Εκπροσωπώντας τη Δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου ο Αντιδήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος χαρακτήρισε άκρως απαραίτητη τη συνάντηση αυτή, που σκοπό έχει τον συντονισμό και την οργάνωση των υπηρεσιών και εμπλεκομένων φορέων σε επίπεδο Δήμου, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα, που θα προκύψουν.
Μιλώντας στον “Π” ο κ. Σιδηρόπουλος αναφορικά με το ρόλο του Συντονιστικού Οργάνου κατά τα προηγούμενα χρόνια, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν για την επίλυση προβλημάτων σε όλη την έκταση της Εορδαίας.
Παίρνοντας πρώτος το λόγο ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Πρόδρομος Ασλανίδης, επεσήμανε ότι στόχος της σύσκεψης είναι εκτός από τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκομένων φορέων και η δυνατότητα επιπλέον διάθεσης μέσων, υλικών και ανθρώπινου δυναμικού, εφόσον απαιτηθούν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.
«Ο Στρατός είναι πάντα αρωγός σε κάθε προσπάθεια της Πολιτείας, συνδράμοντας στο έργο της Πολιτικής Προστασίας» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Α’ ΣΣ Λοχαγός Σ. Παπουλίδης.
Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε την διαδικασία και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πτολεμαΐδας Νίκος Κοροξενίδης, τονίζοντας ότι η ΕΛ.ΑΣ. είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια προστασίας του πολίτη.
Πανέτοιμη είναι και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαΐδας με εξοπλισμό και προσωπικό, ώστε να ανταπεξέλθει στα τυχόν ακραία καιρικά φαινόμενα που θα προκύψουν, σύμφωνα με τον Διοικητή της Βάιο Ζυγούρη.
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης αφορούσαν συγκεκριμένα: Τον άμεσο έλεγχο και συντήρηση όλων των αντιπλημμυρικών έργων και τον καθαρισμό ρεμάτων της περιοχής, τον έλεγχο και καθαρισμό του δικτύου ομβρίων υδάτων, την απομάκρυνση όλων των απορριμμάτων από τους κοινόχρηστους χώρους, την επικαιροποίηση σχεδίου αποχιονισμού και αντιμετώπισης προβλημάτων παγετού από οδικό δίκτυο του Δήμου Εορδαίας, την προμήθεια άλατος, κ.α.
Στη σύσκεψη αλλά και στον εποικοδομητικό διάλογο, που ακολούθησε συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Απόστολος Καλαϊτζόπουλος, Ισαάκ Τσολακίδης και Γιώργος Βασιλειάδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕ Γιώργος Καραΐσκος με τον Τεχνικό Διευθυντή Παύλο Παπουλίδη, η Διευθύντρια Περιβαλλοντικών Υπηρεσιών Φωτεινή Αγγελίδου, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών Ιωάννης Κωνσταντινίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Κωτσίδης και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Εορδαίας.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

DSC00951 DSC00952

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team