Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: Διαμαρτυρία για την απόσπαση του αναισθησιολόγου του Μποδοσάκειου στο Μαμάτσειο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: Διαμαρτυρία για την απόσπαση του αναισθησιολόγου του Μποδοσάκειου στο Μαμάτσειο

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


karkinopatheis

“Κάνουν αδύνατη τη λειτουργία του χειρουργικού και του Ιατρείου Πόνου” του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας

Την έντονη διαμαρτυρία της προς τον Διοικητή του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου για την απόσπαση του ενός εκ των τριών αναισθησιολόγων του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας στο νοσοκομείο Κοζάνης, εκφράζει η διοίκηση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εορδαίας.
Καθώς, όπως τονίζει, «προφανώς αυτοί που έλαβαν την απόφαση, δεν γνωρίζουν ότι έτσι κάνουν αδύνατη ουσιαστικά, τη λειτουργία της χειρουργικής κλινικής και παράλληλα το κλείσιμο του Ιατρείου πόνου που λειτουργεί στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο.»
Ολόκληρη η διαμαρτυρία- ανακοίνωση των καρκινοπαθών:
«Διαμαρτυρόμαστε έντονα, για την απόφαση απόσπασης του αναισθησιολόγου κ. Σάββα Γιασσά, από το Μποδοσάκειο στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, που προκαλεί αρνητικές συνέπειες στη λειτουργία του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας .
Προφανώς, αυτοί που έλαβαν την απόφαση, δε γνωρίζουν ότι έτσι κάνουν αδύνατη ουσιαστικά, τη λειτουργία της χειρουργικής κλινικής και παράλληλα το κλείσιμο του Ιατρείου πόνου που λειτουργεί στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο.
Το Ιατρείο πόνου, όλα αυτά τα χρόνια που έχει λειτουργήσει (άψογα, κατά γενική ομολογία), ανακούφισε τον πόνο πολλών ασθενών (και όχι μόνο καρκινοπαθών) και στάθηκε, λόγω των φιλότιμων προσπαθειών των γιατρών. Όμως όπως είναι φυσικό, οι δύο απομένοντες αναισθησιολόγοι, θα είναι αδύνατο να συνεχίσουν τη λειτουργία του, εξαιτίας του πολύ μεγάλου φόρτου εργασίας που θα αναλάβουν.
Εν τω μεταξύ, τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο μοναδικός γιατρός της ογκολογικής μονάδας, όπου παρότι έχει υπό την ευθύνη του έναν πολύ μεγάλο αριθμό περιστατικών, που συνεχώς αυξάνεται, όχι μόνο δεν του παρέχεται βοήθεια με την πρόσληψη κάποιου έστω επικουρικού γιατρού (αν και υπήρξαν σχετικές υποσχέσεις από πολλά υπεύθυνα πρόσωπα), αλλά του παίρνουν και νοσηλεύτριες, από τις λίγες που του έχουν διαθέσει, εξωθώντας τον έτσι, σε παραίτηση.
Είναι σαφές ότι με τέτοιου είδους μέτρα, αποψιλώνεται περαιτέρω το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και με τέτοιες αποφάσεις δεν λύνονται προβλήματα της υγείας της περιοχής μας, αλλά διογκώνονται.
Ως κάτοικοι λοιπόν αυτής της περιοχής, η οποία προσφέρει τόσο πολλά στην οικονομία της χώρας, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την απαραίτητη στελέχωση των Νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες υγείας που συνταγματικά δικαιούμαστε και μας αξίζουν.
Ας μην μας αναγκάσετε λοιπόν να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας με άλλους τρόπους.»
Η διαμαρτυρία κοινοποιείται και προς τον Υπουργείο Υγείας, την 3η ΥΠΕ
Τον Μητροπολίτη Φλωρίνης- Πρεσπών & Εορδαίας (κ.κ. Θεόκλητο), τους
Βουλευτές Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας, τους Υποψήφιους Περιφερειάρχες και Δημάρχους, προς τους Φορείς και Συλλόγους της περιφέρειας.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team