Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Σε μαγαζιά στεγάζονται 8 νηπιαγωγεία της Πτολεμαΐδας
None

Σε μαγαζιά στεγάζονται 8 νηπιαγωγεία της Πτολεμαΐδας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Το κουδούνι χτύπησε τη Δευτέρα στα σχολεία της Εορδαίας που σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ωστόσο οι γονείς των νηπίων στην Πτολεμαΐδα παραμένουν στο ίδιο έργο θεατές, αφού τα 8 από τα 19 Νηπιαγωγεία της πόλης στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα ισόγεια καταστήματα, σε χώρους δηλαδή άκρως ακατάλληλους για τη σχολική διαδικασία και την αγωγή μικρών παιδιών, καθώς συνήθως στερούνται ζωτικού χώρου και κυρίως αύλιου χώρου για αθλοπαιδιές.
Την ίδια ώρα καταγράφονται αρκετά κενά σε προσωπικό, ιδίως σε νηπιαγωγεία, καθώς λείπουν γύρω στους 6 νηπιαγωγούς, καθώς επίσης ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, όπως αγγλικών, θεατρικής αγωγής κλπ. «Έρχεται καθημερινά εκπαιδευτικό προσωπικό και όπως μας διαβεβαίωσε η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης κ. Ζυγούρη μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να καλυφθούν όλα τα κενά», αναφέρει ο προϊστάμενος του Γραφείου Α΄/θμιας εκπαίδευσης Εορδαίας κ. Ιάκωβος Πολυχρονιάδης.
Παράλληλα, έλλειψη προσωπικού υπάρχει και στο Γραφείο της Α΄/θμιας, αφού από τους 6 εκπαιδευτικούς που ήταν αποσπασμένοι την περσινή χρονιά φέτος έχουν αποσπαστεί μόλις δύο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διεκπεραιωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία.
Την ίδια ώρα, ως γνωστόν, σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας, καθώς δεν επαρκούν οι αίθουσες στο σχολικό συγκρότημα «Βούλγαρη» όπου στεγάζονται, αφού στον ίδιο χώρο φιλοξενείται και το Ειδικό Εργαστήρι της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης. «Η ανέγερση σχολικού κτιρίου για τη στέγαση του Ειδικού Δημοτικού και του Ειδικού Νηπιαγωγείου αποτελεί προτεραιότητα για την εκπαιδευτική κοινότητα της Εορδαίας», τονίζει ο κ. Πολυχρονιάδης, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι με την ανέγερση ενός ακόμη δημοτικού σχολείου στην περιοχή ΚΕΠΤΣΕ για τη στέγαση του 10ου Δημοτικού, που συστεγάζεται με το 4ο Δημοτικό, όχι μόνο θα αποσυμφορηθεί ο βόρειας τομέας της πόλης αλλά λύνεται το πρόβλημα στέγασης των μαθητών των δημοτικών, ενώ ταυτόχρονα θα εξευρεθεί χώρος για να ενταχθούν 2 νηπιαγωγεία στο χώρο που θα εκκενωθεί στο 4ο Δημοτικό». Σημείωσε μάλιστα ότι ήδη έχει εκπονηθεί η μελέτη για την ανέγερση του 10ου Δημοτικού σχολείου σε χώρο που παραχώρησε ο δήμος στο ΚΕΠΤΣΕ και αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες για την εξεύρεση χρηματοδότησης με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.
Το μόνο καλό νέο είναι ότι φέτος λειτουργούν 7 νέα Ολοήμερα Δημοτικά σχολεία, από τα 13 που θα λειτουργήσουν συνολικά στο νομό Κοζάνης, και συγκεκριμένα νέα ολοήμερα είναι πλέον τα εξής Δημοτικά σχολεία: 1ο, 2ο, 3ο, 6ο, 8ο, 9ο και 11ο.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team