Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Σε έξαρση η κακοποίηση – θανάτωση ζώων στο Νομό Κοζάνης

Σε έξαρση η κακοποίηση – θανάτωση ζώων στο Νομό Κοζάνης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

1458489_738844462829218_1157708506059484740_n

Εφιαλτικές… διαστάσεις έχουν λάβει τον τελευταίο καιρό τα περιστατικά κακοποίησης και πολλές φορές θανάτωσης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων σε όλο τον Νομό Κοζάνης.

 Ενδεικτικό της έξαρσης του φαινομένου, είναι η σχεδόν πια καθημερινή καταγραφή περιστατικών θανάτωσης ζώων με «φόλα», μία κατάσταση που βιώνουν από πρώτο χέρι τα μέλη και οι φίλοι-εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Κοζάνης «Αγγίζωο», όπως και των λοιπών φιλοζωικών οργανώσεων της περιοχής μας.

10561769_738634019516929_4252141482807695510_n

Κι αν το φαινόμενο της δηλητηρίασης των ζώων με «φόλες» συναντώταν κυρίως σε χωριά του Νομού Κοζάνης, πλέον τον τελευταίο ειδικά μήνα στις μεγαλουπόλεις της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας οι φιλόζωοι και οι εθελοντές δεν προλαβαίνουν να καταγράφουν αντίστοιχα περιστατικά.

Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαίωσε μιλώντας στον «Πτολεμαίο» η πρόεδρος του «Αγγίζωο» κα Μαρία Τρέμη, η οποία μας πληροφόρησε για τα όσα θλιβερά διαδραματίζονται.

maria tremi

«Εδώ και ένα μήνα έχουμε αλλεπάλληλα περιστατικά κακοποίησης και θανάτωσης ζώων μέσα στην πόλη. Αποτελεί πλέον για εμάς δυστυχώς καθημερινότητα το να καταγράφουμε και να επεμβαίνουμε σε αντίστοιχα περιστατικά. Έχουν γεμίσει τους δρόμους με φόλες και σκοτώνουν αθώα πλάσματα…», τα λόγια της κας Τρέμη. Πρόσφατο περιστατικό κακοποίησης μάλιστα στην περιοχή εξαγρίωσε τους φιλόζωους λόγω της σκληρότητάς του. Συγκεκριμένα σε χωριό της περιοχής κουταβάκι βρέθηκε χτυπημενο μάλλον με μπαλτά ή με τσεκούρι και παρατημένο στην πλατεία. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι φιλόζωοι και το Σωματείο, το ζώο εγχειρίστηκε και ευτυχώς υιοθετήθηκε.

Μάλιστα, η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου κατέθεσε την άποψή της πως ίσως όλο αυτό το «κύμα» μίσους και εκδικητικότητας προς τα ζώα να οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό στην κρίση και τις δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πλέον πολλοί έχουν ξεφύγει από τα όριά τους. Ψάχνουν τρόπους να ξεφύγουν από τα άγχη και την πίεση και θεωρούν πως μπορούν να ξεσπούν στην… εύκολη λεία,που δεν είναι άλλη από τα αδέσποτα ζώα. Κι αυτό γιατί έτσι απλά ενοχλούνται από την παρουσία τους… Σε όλους αυτούς λοιπόν έχω να απαντήσω πως υπάρχουν πλέον νόμοι για την προστασία των ζώων και μάλιστα αυστηροί. Και πως, πέραν του μεγάλου χρηματικού προστίμου, πλέον αντιμετωπίζουν και ποινές φυλάκισης….», η ιδιαίτερη απάντηση της προέδρου.

10330344_739308459449485_2235521063075322893_n

Στο σημείο αυτό η κα Τρέμη κάλεσε όλους τους φιλόζωους και γενικά τους ενεργούς πολίτες εάν βρεθούν μπροστά ή υποπέσει στην αντίληψή τους κάποιο περιστατικό που σκοπό έχει να βλάψει τους τετράποδους φίλους μας, να καλούν την Αστυνομία η οποία σύμφωνα με τον νόμο είναι υποχρεωμένη να επέμβει και να καταγγέλουν τον δράστη και το περιστατικό χωρίς να φοβούνται κανέναν… «Εάν υπάρξει η καταγγελία και μάρτυρες η Αστυνομία επεμβαίνει αυτεπάγγελτα…», ξεκαθάρισε η πρόεδρος, για να καταγγείλει με τη σειρά της πως οι μάρτυρες τέτοιων περιστατικών και το Σωματείο πολλές φορές εχουν δεχθεί απειλές και προσωπικές προσβολές από την…αντίπερα της φιλοζωίας όχθη. «Εμείς σαν Σωματείο, οι εθελοντές, τα μέλη μας και γενικά οποιοσδήποτε φιλόζωος θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να σώσουμε τα ζώα και κανείς δεν μπορεί να μας φοβίσει και να μας αποτρέψει από την αποστολή μας. Υπάρχουν  νόμοι και μάλιστα με βαρείς ποινές…», επεσήμανε.

404757_10150530262138818_386949156_n

Και αλλάζοντας κλίμα -ξεφεύγοντας από τα θλιβερά συμβάντα- φαίνεται πως τον τελευταίο καιρό η αγάπη του κόσμου για τα αδέσποτα ολοένα και δυναμώνει και αυτό αποτελεί μια «αχτίδα ήλιου» στο σκοτεινό κόσμο της κακοποίησης των πιστών φίλων του ανθρώπου.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: «Δυστυχώς η αγορά μας καλείται να λειτουργήσει άλλη μια φορά με τη μέθοδο του click away»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δυστυχώς η αγορά μας καλείται να λειτουργήσει άλλη μια φορά με τη μέθοδο του click away. Είναι μια ...