Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Χωρίς καθηγητές μουσικής το Μουσικό Σχολείο

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Χωρίς καθηγητές μουσικής το Μουσικό Σχολείο

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

DSC03349

 

Μουσική διαμαρτυρία για την έλλειψη καθηγητών μουσικής στο σχολείο τους πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι οι μαθητές και οι γονείς των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, στο εμπορικό κέντρο της πόλης.
«Τα μουσικά σχολεία είναι πολιτισμός, δεν είναι πολυτέλεια να είσαι μουσικός», ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναξαν οι μαθητές, καταχειροκροτούμενοι από τον κόσμο που έσπευσε να εκφράσει τη συμπαράστασή του στην πρωτότυπη αυτή διαμαρτυρία τους.
Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων για την έλλειψη καθηγητών στα μουσικά σχολεία, με αποτέλεσμα να χάνονται 17.000 ώρες την εβδομάδα, τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Χρήστος Κατσίνας και τόνισε ότι μόνο στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας λείπουν σχεδόν 20 καθηγητές μουσικής, με αποτέλεσμα να μην κάνουν τα παιδιά μουσικά μαθήματα. «Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των παιδιών μας κι αγωνιζόμαστε ενάντια στην απαξίωση των Μουσικών Σχολείων, αγωνιζόμαστε για να προσληφθούν καθηγητές μουσικής και να μπορέσει να εφαρμοστεί το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου», δήλωσε ο κ. Κατσίνας.
«Οι μαθητές, μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές του Μουσικού Σχολείου στέλνουμε ένα μήνυμα στην κοινωνία και στους φορείς και περιμένουμε την ικανοποίηση του αιτήματός μας», ανέφερε ο Αλέξανδρος, ο πρόεδρος του 15μελούς του Μουσικού Σχολείου. Διότι, όπως σημείωσε, «έχουμε τεράστια έλλειψη σε καθηγητές μουσικής παιδείας, με αποτέλεσμα δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς να μην μπορεί να λειτουργεί κανονικά το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου και να χάνονται εβδομαδιαίως 12 περίπου ώρες διδασκαλίας.»
Ο εκπρόσωπος της μαθητικής κοινότητας του Μουσικού Σχολείου επισήμανε επίσης ότι η διαμαρτυρία τους εκτός από την πρόσληψη καθηγητών μουσικών ειδικοτήτων έχει κι άλλα αιτήματα, όπως: την έναρξη της σίτισης των μαθητών λόγω διευρυμένου ωραρίου, την πιστοποίηση των μουσικών γνώσεων που αποκτούν, καθώς επίσης την μοριοδότηση των αποφοίτων Μουσικών Σχολείων για την είσοδό τους σε Μουσικές Σχολές.
Τη συμπαράσταση της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου στο αίτημα των μαθητών και των γονέων εξέφρασε η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου, Δρ. Δέσποινα Παπαδοπούλου, παραδεχόμενη ότι «οι ελλείψεις σε καθηγητές μουσικών ειδικοτήτων στο σχολείο είναι μεγάλες. Δεν γίνονται μαθήματα ατομικών μουσικών οργάνων», λέγοντας ότι λείπουν 15-20 καθηγητές μουσικής στο σχολείο. Δήλωσε μάλιστα ότι «το σχολείο λειτουργεί πολύ καλά ως γενικό αλλά όχι ως μουσικό σχολείο, όπως θα έπρεπε και όπως αξίζει στα παιδιά μας. Είμαστε περήφανοι για τα παιδιά μας, για τον τρόπο που επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν. Λυπούμαστε που δεν έχουν την παιδεία που τούς αξίζει. Συμπαραστεκόμαστε με όλη μας την καρδιά.»

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

DSC03340 DSC03330 DSC03328

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Μία «καθυστερημένη» αναφορά στο σημαντικό έργο των ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΔΩΝ, εν μέσω πανδημίας! – Γράφει η Κούλα Πουλασιχίδου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Οι πρώτοι που υμνήσαμε και ευχαριστήσαμε ήταν οι «ήρωες» πίσω από τις μάσκες Γιατροί και Νοσηλευτές, που παλεύουν ...