Αρχική > Uncategorized > Πρωτοπόρος στην καλλιέργεια ενεργειακών φυτών
None

Πρωτοπόρος στην καλλιέργεια ενεργειακών φυτών

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής υπέγραψε, την Τετάρτη 8 Απριλίου 2009, τις συμβάσεις συνεργασίας με τους καλλιεργητές αγριαγκινάρας με στόχο την παραγωγή βιομάζας.
Η στήριξη των αγροτών της περιοχής αποτελεί άμεση προτεραιότητα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, με την προώθηση και χρηματοδότηση νέων εναλλακτικών μορφών καλλιέργειας.
Το πρωτοποριακό για την Ελλάδα πιλοτικό πρόγραμμα καλλιέργειας της αγριαγκινάρας, με φορέα διαχείρισης την ΑΝ.ΚΟ, χρηματοδοτείται με 860.000€ από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης και καλύπτει πλήρως τις δαπάνες εγκατάστασης και καλλιεργητικών εργασιών των αγροτών κατά το πρώτο και δεύτερο έτος της δραστηριότητάς τους.
Η παραγωγή της βιομάζας θα χρησιμοποιηθεί για μικτή καύση με το λιγνίτη στις μονάδες της ΔΕΗ και θα συνεισφέρει θετικά στα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος αγοράς δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CΟ2) από τη ΔΕΗ.
Ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής απευθυνόμενος στους καλλιεργητές τόνισε:
«Τολμούμε ένα πρωτοποριακό καινοτόμο εγχείρημα που στοχεύει στην επιβίωση και στην προοπτική των αγροτών μας, μέσα από την εναλλακτική γεωργία στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).
Συνεισφέρουμε στην πράσινη οικονομία και στην αειφορική λειτουργία της ηλεκτροπαραγωγής, στοχεύοντας σε αμοιβαία οφέλη με τη ΔΕΗ.
Ανοίγουμε δρόμους που μπορούν να επηρεάσουν θετικά τη νέα γενιά, το μέλλον του τόπου μας.
Η συνειδητή συμμετοχή των καλλιεργητών αγριαγκινάρας είναι απαραίτητη και η ενεργός στήριξη της συλλογικής προσπάθειας αναπόσπαστο κομμάτι αυτής.
Ευχαριστώ τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέα Λεούδη για την σημαντική συνεισφορά του στο εγχείρημα, τον Πρόεδρο της ΔΕΗ καθηγητή Τάκη Αθανασόπουλο για την έμπρακτη ενεργό συμμετοχή της ΔΕΗ, καθώς και τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Τεχνολογίας & Εφαρμογών Στερεών Καυσίμων (ΙΤΕΣΚ) καθηγητή Μανώλη Κακαρά για την καθοριστική συμβολή του».

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

ΠΑΝΣΕΚΤΕ: «Νέα Αυστηρότερα μέτρα λειτουργίας στην Εστίαση και Διασκέδαση από 13 έως 20 Σεπτεμβρίου με ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ για τους ανήλικους και για test»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Τα νέα μέτρα λειτουργίας στην εστίαση και διασκέδαση, αναφέρει με ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Σωματείο Εστιατορίων – Καφετεριών ...