Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


egkainiatoy-thumb-large

Προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, αλλά και «επανεκκίνηση» της διαδικασίας αποκέντρωσης της δημόσιας διοίκησης επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με τον υφυπουργό Γιώργο Ντόλιο. Ο ίδιος, ωστόσο, παραδέχτηκε χθες ότι οι πόροι που έχουν εξευρεθεί για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας των παιδικών σταθμών για φέτος φτάνουν τα 121 εκατ. ευρώ (μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου). Ενδεικτικά πέρυσι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί φιλοξένησαν 70.000 νήπια και το κόστος λειτουργίας τους έφθασε τα 180 εκατ. ευρώ.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι η χρηματοδότηση μπορεί να φτάσει τα 130 εκατ. ευρώ, ενώ όσον αφορά την πιθανότητα να μειωθεί ο αριθμός των νηπίων που θα φιλοξενηθούν, ο κ. Ντόλιος πρόσθεσε ότι αναζητούνται πόροι προκειμένου να μην πληρώσουν οι γονείς. Σημείωσε, ωστόσο, ότι είναι σημαντικό να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό «ώστε κάθε παιδί να ξέρει ότι θα βρει τον παιδαγωγό του στον παιδικό σταθμό, όπως βρίσκει στο σχολείο τον δάσκαλό του» αλλά και για να περιοριστεί το κόστος λειτουργίας τους, καθώς την επόμενη χρονιά προβλέπεται ακόμα μεγαλύτερη μείωση πόρων. Συγκεκριμένα ο κ. Ντόλιος ανέφερε ότι έχουν εγκριθεί 799 θέσεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους από τις οποίες έχουν καλυφθεί οι 245. «Για τις υπόλοιπες θα μπορούσε να δοθεί προτεραιότητα σε προσωπικό που απαιτείται για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών» δήλωσε.

Ο κ. Ντόλιος ανέφερε ότι 21 εκατ. ευρώ πρόκειται να κατανεμηθούν άμεσα στους δήμους προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση στην προμήθεια πετρελαίου για τη θέρμανση των σχολικών μονάδων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα συνέχισης του «συστήματος των παρατάσεων» όσον αφορά τις συμβάσεις με αναδόχους για τη μεταφορά μαθητών, καθώς η Ε.Ε. έχει αποστείλει σχετική προειδοποιητική επιστολή. Με νέα νομοθετική ρύθμιση που πρόκειται να κατατεθεί θα πρέπει άμεσα όλες οι περιφερειακές ενότητες -υπολείπονται περίπου δέκα- να έχουν προχωρήσει στη δημοσιοποίηση σχετικού διαγωνισμού.

Οσον αφορά τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από την κεντρική διοίκηση στους δήμους, που προβλεπόταν από τη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» αλλά ποτέ δεν ολοκληρώθηκε, ο υφυπουργός τόνισε ότι «πρέπει να προχωρήσει καθώς η διοικητική αποκέντρωση είναι μια καίρια διαδικασία ανεξάρτητη από την κρίση». Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι πρόκειται για περίπου 200 αρμοδιότητες, «για την άσκηση του 90% των οποίων δεν χρειάζεται επιπλέον πόρους».

Οσον αφορά την ενδοδημοτική κινητικότητα, ανέφερε ότι μόνο 980 αιτήσεις κατατέθηκαν, τη στιγμή που ο στόχος του υπουργείου Εσωτερικών ήταν οι 3.000 μετακινήσεις, ενώ οι δήμοι είχαν ζητήσει περίπου 5.000 προσωπικό προκειμένου να καλυφθούν τα κενά. Αναμένεται, πάντως, να παραταθεί το πρόγραμμα για όσους υπαλλήλους επιθυμούν να συμμετέχουν, ενώ για την αξιολόγηση των δήμων ανέφερε ότι «δεν υπάρχει επικυρωμένη αξιολόγηση των δομών των δήμων».

Πηγή: kathimerini.gr

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Κορωνοϊός: 790 κρούσματα σήμερα 25/10 – 10 νέοι θάνατοι

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)Δεδομένα έως 25 Οκτωβρίου 2020, ώρα 15:00 Σήμερα ...