Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Κοζάνη

Πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Κοζάνη

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

kne odigitis 1

Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, που πραγματοποιήθηκε στις 28 – 29 Ιουνίου, στην πλατεία Σκ’ρκας, στην Κοζάνη.

Η αυλαία έκλεισε με πολιτική ομιλία του Γιάννη Βήττα, μέλους του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και γραμματέα της Τ.Ε. Κοζάνης, ο οποίος κάλεσε τη νεολαία και το λαό της περιοχής να πυκνώσουν τις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ και να εντείνουν την ταξική πάλη για την ανατροπή της συγκυβέρνησης που υπηρετεί την άρχουσα τάξη, για τη λαϊκή εξουσία.

Καθ’ όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων από τον χώρο του φεστιβάλ πέρασαν πολλοί νέοι και νέες, κυρίως μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με την πολική και τις θέσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ είτε κουβεντιάζοντας με τα μέλη της ΚΝΕ είτε μέσα από τα ταμπλό που κάλυπταν διάφορα θέματα (για τη παιδεία σε σχολές και σχολεία, την φασιστική Χρυσή Αυγή, το ζήτημα τις ταξικής αληλεγγύης κ.α.).

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της πρώτης ημέρεας παρουσιάστηκε μουσική συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα της Κοζάνης και του μουσικού σχολείου Σιάτιστας, ενώ πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα «Δεν θυσιάζουμε τις σπουδές και το μέλλον μας, πείρα από τις κινητοποιήσεις του Σχεδίου Αθηνά».

Τη δεύτερη μέρα διοργανώθηκε συζήτηση για την ανεργία, πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα στον Ναζίμ Χικμέτ, έντεχνη ρόκ μουσική από τους 3 Λαλούν, βιβλιοπαρουσίαση των έργων του Λένιν «Για τον πόλεμο και τη σοσιαλιστική επανάσταση», καθώς και αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι.

Η βραδιά έκλεισε με λαϊκό γλέντι.

Χ.Β.

kne odigitis 4 kne odigitis 3 kne odigitis 2

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

ΙΧ χτύπησε παιδάκι με ποδήλατο στο δρόμο Πρωτοχωρίου-Λευκοπηγής και ο οδηγός το εγκατέλειψε-Συνελήφθη

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Τροχαίο ατύχημα συνέβη λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, στο δρόμο Πρωτοχωρίου-Λευκοπηγής, όταν ΙΧ χτύπησε παιδάκι που οδηγούσε ...