Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ποιοι εκλέγονται δήμαρχοι στους λοιπούς δήμους της Δυτικής Μακεδονίας

Ποιοι εκλέγονται δήμαρχοι στους λοιπούς δήμους της Δυτικής Μακεδονίας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

kalpis_04032014082204

Αλλαγή φρουράς σημειώθηκε στη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων της Δυτικής Μακεδονίας τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών, με εξαίρεση το δήμο Φλώρινας όπου επανεκλέγεται ο νυν δήμαρχος Ιωάννης Βοσκόπουλος.

Στο Δήμο Δεσκάτης, στο δεύτερο δήμο της Π.Ε. Γρεβενών όπου πραγματοποιήθηκαν επαναληπτικές εκλογές, δήμαρχος εκλέχθηκε ο Δημήτριος Καραστέργιος, καθώς ο συνδυασμός του «Ενωτική Πορεία Ελπίδας και Ανάπτυξης» έλαβε 2.669 ψήφους και ποσοστό 53,03%, επικρατώντας του συνδυασμού του αντιπάλου του Χρήστου Μπγιάλα ο συνδυασμός του οποίου «Ενωμένοι για το Μέλλον» έλαβε 2.364 ψήφους και ποσοστό 46,97%.

deskati

Σημειώνεται ότι στο δήμο Γρεβενών είχε εκλεγεί δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή ο Γεώργιος Δασταμάνης με ποσοστό 50,45%, κερδίζοντας το δήμο από τον νυν δήμαρχο Δημοσθένη Κουπτσίδη.  

Στο δήμο Καστοριάς δήμαρχος εκλέχθηκε ο πρώην βουλευτής ΝΔ, Ανέστης Αγγελής, καθώς ο συνδυασμός του «Εν-τιμή» έλαβε ποσοστό 60,33% και 12.063 ψήφους, αφήνοντας πίσω το συνδυασμό «Όλοι μαζί Μπροστά» του νυν δημάρχου δήμαρχο Καστοριάς Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη ο οποίος έλαβε 7.933 ψήφος και ποσοστό 39,67%.

kastoria

Αλλαγή φρουράς σημειώθηκε και στο δήμο Νεστορίου της Π.Ε. Καστοριάς όπου είχαμε επαναληπτικές εκλογές. Νικητής είναι ο συνδυασμός «Μαζί για το Αύριο» του Πασχάλη Γκέτσιου ο οποίος εκλέγεται δήμαρχος με 29 ψήφους διαφορά. Ο συνδυασμός του έλαβε 1.470 ψήφους και ποσοστό 50,50, έναντι 1.441 ψήφων και ποσοστό 49,50% που έλαβε ο αντίπαλος συνδυασμός «Γνωρίζουμε. Μπορούμε. Συνεχίζουμε» του Δημήτριου Κυριάκου.

nestorio

Υπενθυμίζεται ότι στον τρίτο δήμο της Π.Ε. Καστοριάς, στο δήμο Άργους Ορεστικού είχε επανεκλεγεί δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή ο νυν δήμαρχος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου με ποσοστό 63,35%.

Αλλαγή σκυτάλης σημειώθηκε και στο δεύτερο δήμο της Π.Ε. Φλώρινας, το δήμο Αμυνταίου, όπου νικητής των επαναληπτικών εκλογών αναδείχθηκε ο συνδυασμός «Με Συνέπεια και στο Αύριο» του Κωνσταντίνου Θεοδωρίδη, με ποσοστό 52,78% και 6.946 ψήφους. Ο συνδυασμός του νυν δημάρχου Ιωακείμ Ιωσηφίδη έλαβε 6.214 ψήφους, ποσοστό 47,22%.

amyntaio

Η μοναδική περίπτωση δημάρχου που επανεκλέγεται στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στη Δυτική Μακεδονία είναι αυτή του νυν δημάρχου Φλώρινας, Ιωάννη Βοσκόπουλου, ο συνδυασμός του οποίου έλαβε 9.111 ψήφους και ποσοστό 45,03%. Ο αντίπαλος συνδυασμός του νυν βουλευτή Π.Ε. Φλώρινας Ευστάθιου Κωνσταντινίδη έχασε για μόλις 1,32% καθώς έλαβε 8.873 ψήφους και ποσοστό 49,34%.

florina

Στο δήμο Πρεσπών είχε εκλεγεί δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή ο Παναγιώτης Πασχαλίδης, με ποσοστό 50,52%.

 

Ρ.Β. 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Self test: Προσοχή! Αυτοί πρέπει να το κάνουν μέχρι το βράδυ της Κυριακής

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Self test: Χιλιάδες αυτοδιαγνωστικά τεστ πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι το βράδυ της Κυριακής προκειμένου αύριο Δευτέρα, μαθητές, εκπαιδευτικοί, δημόσιοι ...