Αρχική > Ελλάδα > Παραιτήθηκαν Μανιτάκης και Ρουπακιώτης

Παραιτήθηκαν Μανιτάκης και Ρουπακιώτης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

newego_LARGE_t_1101_54183583_type12128

Την παραίτησή τους στον πρωθυπουργό υπέβαλαν και επισήμως ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, μετά την απόφαση των κομματικών οργάνων της ΔΗΜΑΡ για αποχώρηση από την κυβέρνηση, παρά τις αντίθετες φωνές.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να υποβάλλουν την παραίτησή τους και οι υφυπουργοί Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη και Παιδείας, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, που επίσης προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ.

Ο κ.Μανιτάκης, προσερχόμενος νωρίτερα στο υπουργείο, άσκησε εμμέσως κριτική για τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την ΕΡΤ, δηλώνοντας ότι μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο δεν είναι οι απολύσεις.

Την ίδια ώρα, αιχμηρή κριτική ασκούν με κοινή ανακοίνωσή τους τέσσερα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, που διαφώνησαν έντονα με την απόφαση απόσυρσης του κόμματος από την κυβέρνηση.

Οι Γιάννης Αντωνίου, Γεράσιμος Γεωργάτος, Σταύρος Λιβαδάς και Δώρα Τσικαρδάνη μιλούν για άλμα στο κενό και πως «η Δημοκρατική Αριστερά μεγεθύνοντας αδικαιολόγητα μια διαφωνία της ως προς το εργασιακό καθεστώς στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αποφάσισε να εγκαταλείψει την κυβέρνηση».

Αναφέρουν επίσης ότι «η κίνηση αυτή επικαλείται τον αδιαμφισβήτητο πολιτικό τυχοδιωκτισμό της ΝΔ ως πρόσχημα για την απόσειση του βάρους των κυβερνητικών ευθυνών».

Ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι «ενώ η κρίσιμη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η χώρα, επιβάλλει ενεργότερη συμμετοχή και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, η ΔΗΜΑΡ εγκαταλείπει την εθνική προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, αποδομεί την ιδέα της Αριστεράς της ευθύνης, επιστρέφοντας ουσιαστικά στα ειωθότα του αριστερού αρνητισμού, ως μια ήπια εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ».

Θεωρούν μάλιστα χωρίς αποτέλεσμα «το αφήγημα της ανοχής και της προγραμματικής αντιπολίτευσης που θα προβληθεί ως εναλλακτική στην κυβερνητική συμμετοχή, δεν έχει ακροατήριο και θα είναι αυτοκτονικό ως προς τα αποτελέσματά του».

imerisia.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team