Στην πρόσφατη διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή που έγινε στη Ντόχα του Κατάρ, ο πανεπιστημιακός και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του ΟΗΕ Ρούλης Κοκελίδης, κατέθεσε την πρόταση για διοργάνωση παγκόσμιας συνάντησης τα προσεχή χρόνια στις χώρες της Μεσογείου.
Εκπέμποντας ένα μεγάλο SOS για το περιβάλλον της περιοχής υπογράμμισε την άποψη των ειδικών επιστημόνων, ότι η Μεσόγειος το επόμενο διάστημα θα αντιμετωπίσει σοβαρά και ακραία καιρικά φαινόμενα.
Επίσης τόνισε, ότι η κινητοποίηση των χωρών και των πολιτών της Μεσογείου μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο τοπίο για μια ενεργητική περιβαλλοντική πολιτική και να επηρεάσει θετικά τις διαδικασίες της διάσκεψης για το περιβάλλον και το κλίμα.
Ότι οι συνεχείς αποτυχημένες διαδικασίες για την κλιματική αλλαγή πρέπει να προβληματίσουν τη διεθνή κοινότητα και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.
Ότι ο πλανήτης «πνίγεται» από την ανικανότητα και τις αλλεπάλληλες καταστροφικές συναντήσεις όπως η πρόσφατη στη Ντόχα του Κατάρ.
Ότι ο ΟΗΕ πρέπει να αποκτήσει ένα νέο και ουσιαστικό ρόλο στις περιβαλλοντικές διασκέψεις, για δεσμευτικές κι αποφασιστικές συμφωνίες από όλες τις χώρες.
Η μετεξέλιξη αυτή μπορεί να υλοποιηθεί με τη δημιουργία ενός «Παγκόσμιου Οργανισμού Περιβάλλοντος».



























