Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Ο Δήμος Κοζάνης συμμετέχει στην «Πρόταση συνεργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος ΙΝΤΕRΕG IV C 2007 -2013» του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας
None

Ο Δήμος Κοζάνης συμμετέχει στην «Πρόταση συνεργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος ΙΝΤΕRΕG IV C 2007 -2013» του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης & Περιβαλλοντικής Φυσικής του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας συμμετέχει στη διαμόρφωση και υποβολή πρότασης έργου, στο πλαίσιο της προκήρυξης του προγράμματος «ΙΝΤΕRΕG IV C 2007 – 2013»
Με ομόφωνη απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης , στην τελευταία συνεδρίαση του, αποφάσισε να συμμετέχει ο Δήμος ως εταίρος στην πρόταση αυτή, που ετοιμάζεται με τίτλο
«An Integrated air guality warning system for reporting, management and deteriorate air pollution problems in areas with different landscape, climatic and financial activities characteristicw: Implications to Environmental health».
Η βασική ιδέα της πρότασης είναι η ανάπτυξη και εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης του προβλήματος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε περιοχές με διαφορετικά κλιματολογικά χαρακτηριστικά, φυσιογραφικά, αλλά και χαρακτηριστικά εκπομπών ρύπων, πυκνότητας πληθυσμού και οικονομικής δραστηριότητας, Για το σκοπό αυτό έχουν επιλεγεί για μελέτη τρεις ελληνικές περιοχές, τέτοιες που να καλύπτουν το παραπάνω κριτήριο : η περιοχή των Ιωαννίνων, της Κοζάνης και του Ηρακλείου. Θα γίνει εφαρμογή του συστήματος που θα αναπτυχθεί σε έξι τελικά πόλεις: Ηγουμενίτσα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Κοζάνη, Μπαλόνια, Σόφια.
Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η πραγματοποίηση σειράς συναντήσεων των εταίρων, συσκέψεων, σεμιναρίων, συνεδρίων. Θα αποτελεί αρμοδιότητα του Δήμου Κοζάνης η επιτυχής διοργάνωση αυτών που θα πραγματοποιηθούν στην Κοζάνη, η συμβολή στην επιλογή και συλλογή των δεδομένων που προσδιορίζουν τα χαρακτηριστικά της πόλης της Κοζάνης, η εκπαίδευση για επιχειρησιακή αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου.
Η διάρκεια του έργου είναι τρία χρόνια. Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός για το Δήμο Κοζάνης είναι 70.000 ευρώ, από τα οποία 85 % συνεισφορά του ΙΝΤΕRREG IVC και το υπόλοιπο 15% ίδια συμμετοχή.
Συνολικά οι εταίροι στην πρόταση είναι:
1. Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που έχει και το συντονισμό του έργου
2. Πανεπιστήμιο Κρήτης
3. ΤΕΙ Δυτ, Μακεδονίας
4. Δήμος Κοζάνης
5. Δήμος Ηγουμενίτσας
6. Bologna CNR
7. Πανεπιστήμιο Σόφιας
8. ΔήμοΜπολόνια
9. Δήμο Σόφιας
10. Περιφέρεια Ηπείρου
11. Νομαρχία Ηρακλείου.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team