Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Οι Νέοι Αγρότες Θεσσαλονίκης επέλεξαν τακτικές δράσης
None

Οι Νέοι Αγρότες Θεσσαλονίκης επέλεξαν τακτικές δράσης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Την Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010, στις 14.30, στην αίθουσα συσκέψεων της Νομαρχίας Θεσ/νίκης με πρόσκληση της Ένωσης Νέων Αγροτών Θεσ/νίκης πραγματοποιήθηκε συνάντηση Νέων Αγροτών, στην οποία απεύθυνε χαιρετισμό ο Νομάρχης Θεσ/νίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο Αντινομάρχης κ. Γ. Τσαμασλής συμπαρατάχθηκε και προσέφερε τον χώρο για την επόμενη συνάντηση.
Οι Νέοι Αγρότες εστιάσθηκαν στα προβλήματα από την υπερβολικά προσβλητική καθυστέρηση στις διαδικασίες του Προγράμματος Νέων Γεωργών, στην απαξίωση και στους αποκλεισμούς των Νέων Αγροτών από τις αποφάσεις που επηρεάζουν κυρίως το μέλλον τους, στον κίνδυνο νέων αποκλεισμών των αγροτών από την μη πρόβλεψη Γεωτεχνικής υπηρεσίας στους «Καλλικρατικούς» Δήμους και από την διαφαινόμενη «συμπαιγνία» για συμπίεση της αξίας της αγροτικής παραγωγής και την τεχνητή αύξηση της αξίας όλων των υπηρεσιών και των μεταποιημένων υλικών.
Μετά την ανάλυση όλων των δυνατοτήτων επιλέχθηκε η άσκηση κάθε δυνατής πολιτικής πίεσης, με ταυτόχρονη συσπείρωση των Νέων Αγροτών (ηλικιακό κριτήριο 18 έως 40 ετών, ασφάλιση στον ΟΓΑ, κάτοικος της περιοχής με εκμετάλλευση στην ίδια περιοχή).
Για τον συντονισμό, την διεκδίκηση, την προαγωγή και την διασφάλιση των οικονομικών, κοινωνικών, επαγγελματικών και των εν γένει συμφερόντων των Νέων Αγροτών, επιλέχθηκε 7 μελής Ομάδα και δύο αναπληρωματικοί. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συστήθηκε σε σώμα με πρόεδρο τον κ. Στέλιο Βογιατζή (Βασιλικά, 6976401909), αντιπρόεδρο τον κ. Αριστείδη Καλογιαννίδη (Σίνδος, 6977975523), Γεν. Γραμματέα την κα Όλγα Παναγιωτίδου (Στίβος, 6948949805), ταμία τον κ. Παναγιώτη Ψύλο (Ν. Μάδυτος, 6970929154), μέλη τους κ. Αλέξανδρο Χρυσόμαλλου (Βασιλικά, 6977491781), κ. Αθανάσιο Καμάρη (Λητή, 6981490877), τον κ. Γεώργιο Πουλέκα (Δρυμός, 6972202477) και αναπληρωματικά μέλη τους κκ Γιώργο Μπότα (Χαλάστρα, 6947613518) και Ανέστη Κάλφα (Ν. Μηχανιώνα, 6972038748).
Η νέα Διοικητική Ομάδα προετοιμάζεται να ενημερώσει τους Βουλευτές του Νομού τις αμέσως προσεχείς ημέρες, πριν την Ανάσταση, για την απελπιστικά τραγική κατάσταση των «ομήρων» του Προγράμματος των Νέων Γεωργών και για τους αποκλεισμούς που επισημάνθηκαν από τους Νέους Αγρότες.
Οι Νέοι Αγρότες έχουν πλήρη επίγνωση της θεσμικής κατάστασης της Ένωσης Νέων Αγροτών Θεσσαλονίκης, ως Αγροτικής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης, που λειτουργεί με βάση τον Νόμο 3147/2003 της Ελληνικής Βουλής, χωρίς καμιάς μορφής δημόσια χρηματοδότηση για τα λειτουργικά της έξοδα και ενώ υποστηρίζουν και υπεραμύνονται του συνεργατισμού και της συλλογικής δράσης των αγροτών δεν συγχέουν τον συνδικαλισμό των επαγγελματιών αγροτών, με τους συνεταιρισμούς των παραγωγών αγροτικών προϊόντων.

Για την καταγραφή,
Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team