Του Νίκου Παπαδόπουλου
Χαμός ξέσπασε μεταξύ των αρχόντων της περιοχής μας για το ποιός είναι ποιο διεφθαρμένος και ποιός αδιάφθορος.
Οι μεν κατηγορούν τους δε ότι ντρέπονται να πίνουν καφέ μαζί τους για να μην δυσφημιστούν.
Παλιότερα πρωτοπαλίκαρα του πρώην Νομάρχη της Κοζάνης τον κατηγορούσαν για μίζες και διαφθορά.
Ο ίδιος τώρα υπερασπίζεται τον πρώην περιφερειάρχη ότι πράγματι ήταν σεμνός ταπεινός και αδιάφθορος και ότι δεν τα φάγανε μαζί.
Η Δημοτική αντιπολίτευση Κοζάνης καταγγέλλει τον πρώην και τον νυν Δήμαρχο ότι χρεοκόπησαν τον Δήμο μας αφήνοντας ένα τεράστιο χρέος που ξεπερνάει τα 50 εκατομμύρια ευρώ ξεχνώντας ότι οι ίδιοι ήταν πρωτοκλασάτα στελέχη των σεμνότυφων τότε που βούλιαζαν τη χώρα.
Κυκλοφορούν κιτάπια στην πόλη μας που περιγράφουν πως ο Δήμος Κοζάνης εξαγόρασε με τα ρουσφέτια όλη την Δεξιά και πως διέφθειρε όλη την πόλη με το πελατειακό σύστημα που εφάρμοσε και τους ψηφολέκτες που ταΐζει σαν συμβούλους
Σχεδόν όλοι τους μισθοδοτούνταν διπλά τριπλά και τετραπλά ακόμα και με την συμμετοχή τους σε απλές εκδηλώσεις και συνεδριάσεις.
Η πραγματικότητα λέει ότι όλοι τους όσοι και σήμερα αναδείχθηκαν στα αξιώματα αυτά δεν το έκαναν χάρη στην κοινωνική τους δράση και καταξίωση αλλά μέσα από τον κομματικό μηχανισμό.
Ότι λίγο πολύ αποτελούν εξαρτήματα διεφθαρμένων μηχανισμών που δεν παρουσιάζουν ποτέ δημόσια κανέναν απολογισμό και απλά ασχολούνται μόνο με ρουσφέτια και διορισμούς.
Άλλωστε και οι ίδιοι τα μόνα προσόντα που παρουσιάζουν είναι οι δημόσιες σχέσεις οι χορευτικές τους ικανότητες η συμμετοχή τους σε δωρεάν συμπόσια και εκδηλώσεις κάνοντας διακηρύξεις και υποσχεσιολογίες.
Σε τηλεοπτική συνέντευξη μάλιστα ακούσαμε τον ονομαζόμενο «Πατριάρχη» της αυτοδιοίκησης να παραδέχεται ότι πράγματι υπάρχει μεγάλη διαφθορά στην αυτοδιοίκηση και κύρια στην πολεοδομία και την υγεία και γι’ αυτό φταίνε «άλλοι» οι αδύνατοι ελεγκτικοί μηχανισμοί που ίδιοι φυσικά φροντίζουν να τους κάνουν έτσι
Μοιραία λοιπόν όταν η κοινωνία βλέπει αυτά τα χάλια όταν κανείς τους δεν τιμωρήθηκε ποτέ και για τίποτα όταν επιβραβεύονται για τις ατασθαλίες του αυτές αγανακτεί και αρχίζει τα γιαουρτωμένα και τα γιουχαΐσματα και απέχει από τις εκλογές παύει πλέον να τους εμπιστεύεται και αναζητεί νέες λύσεις.
Στην προσπάθεια τους αυτή να επιβιώσουν εφαρμόζουν την Παγκάλια συνταγή κατατρομοκράτησης και ενοχοποίησης τους λαού ότι και πάλι φταίνε τα θύματα και όχι οι θύτες που τους διέφθειραν.
Νομίζω λοιπόν ότι ήρθε ο καιρός να εφαρμοσθεί και στη χώρα μας ο έλεγχος και η διαφάνεια.
Να υποχρεωθούν όλοι οι οργανισμοί τα σωματεία και οι φορείς να κάνουν δημόσιους απολογισμούς και κύρια οικονομικούς απολογισμούς
Όλοι οι άρχοντες μας που κατέχουν δημόσια θέση να παρουσιάσουν το πόθεν έσχες τους για να δίνουν το καλό παράδειγμα στην κοινωνία.
Μόνο με τέτοιου είδους ριζοσπαστικές αλλαγές μπορούν οι δημόσιοι άρχοντες μας να αποκτήσουν αξιοπιστία και να τους εμπιστευτεί ο λαός τις τύχες του.




























