Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > «Να παραιτηθούν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών»
None

«Να παραιτηθούν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών έκανε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, μιλώντας την Κυριακή στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της δημοτικής τοπικής οργάνωσης Πτολεμαΐδας της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι πρέπει «να φύγει σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου», γιατί «ήρθαν να καταστρέψουν την οικονομία και την ελληνική κοινωνία».
Μιλώντας σε ένα πυκνό ακροατήριο, κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου ότι «ήρθε για να μάς ξεπουλήσει» και τον Γ. Παπακωνσταντίνου ότι «παίζει ένα βρώμικο παιχνίδι εις βάρος της χώρας μας», χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «υπάλληλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπάλληλο ξένων και ελληνικών κέντρων αποφάσεων». Σημείωσε ότι σε «όλα έπεσε έξω ο Παπακωνσταντίνου», αφού μιλούσε για πληθωρισμό 2% που ξεπέρασε το 5,5% και για φορολογικά έσοδα στο 12% αλλά με το ζόρι πλησιάζουν στα 5%, διερωτώμενος προς τι οι θυσίες αφού σε λίγα χρόνια θα είμαστε πιο φτωχοί και το χρέος θα είναι διπλάσιο.
Τόνισε ότι πρέπει να γίνει επανάσταση στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ, διότι «το φυτίλι στην ελληνική κοινωνία έχει ανάψει, διότι τα ίδια προβλήματα που έχουν οι βόρειες χώρες της Αφρικής τα ίδια έχουμε κι εδώ. Διαφθορά, ακρίβεια, φτώχεια, ανεργία, απελπισία, οργή» κι επισήμανε ότι δεν θα φτιάξει η οικονομία σε 2-3 χρόνια, όποιος διαβάσει τα μικρά γράμματα του μνημονίου θα καταλάβει, αν και κάποια στιγμή σε 10- 20 χρόνια θα σιάξει.
Η κρίση σήμερα, είπε, είναι πρωτίστως κοινωνική, κρίση αξιών, πνευματική, πολιτιστική και εθνική, καθώς απειλείται να χαθεί ένα κομμάτι της κοινωνίας, που αντιπροσωπεύεται από τη νεολαία που ψάχνει διαβατήριο για να φύγει έξω γιατί δεν έχει μέλλον. «Σήμερα γίνεται ένα πραξικόπημα και δεν μιλάει κανείς γιατί οι δημοσιογράφοι το κάνουν γαργάρα, δεν τα λέω εγώ ο Μίκης Θεοδωράκης το είπε και το λέει καθημερινά. Ζούμε σε περίοδο κατοχής, έρχονται στα γραφεία μας μανάδες με μωρά παιδιά και ζητάνε ένα μπουκάλι γάλα, ζητάνε 50 και 100 ευρώ για να πληρώσουν τη ΔΕΗ. Δεν είναι δυνατόν να μειώνονται οι συντάξεις, τα επιδόματα των πολυτέκνων, των αναπήρων, των τριτέκνων, να μειώνονται οι μισθοί των 500 και 600 ευρώ. Δήλωσε ότι είναι υπέρ των θυσιών «όταν πιάνουν τόπο. Όμως όλα αν μαζευτούν δεν ξεπερνούν τα 3- 4 δις ευρώ», ενώ κατέκρινε αυτούς «που κατηγορούσαν την κυβέρνησή μας ότι ανεβάσαμε το δημόσιο χρέος σε 290 δις ευρώ και σήμερα είναι 340 δις ευρώ, μέσα σε 15 μήνες».
Από το στόχαστρο του Π. Ψωμιάδη δεν ξέφυγε η παράταξή του, λέγοντας ότι δεν δέχεται η Νέα Δημοκρατία για πράγματα που έπρεπε να κάνει 5,5 χρόνια να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ. «Δεν αρκεί να κατηγορούμε μόνο τους απέναντι. Να κατηγορούμε και τη δική μας πολιτική γιατί δεν ήταν η πολιτική που έπρεπε να εφαρμόσουμε. Μάς στήριξε και μάς πίστεψε ο λαός, απλώς είχαμε κάποιες αδυναμίες», είπε, λέγοντας ότι ο Καραμανλής παρέδωσε την εξουσία σε δυο τρεις συνεργάτες του. Δήλωσε πως δεν χαϊδεύει κανέναν, γιατί «εδώ που φθάσαμε προέχει το συμφέρον της πατρίδας μας… και μετά του κόμματος. Πρώτα η Ελλάδα και μετά όλα τα άλλα».
Ο κ. Ψωμιάδης χαρακτήρισε τον ‘Καλλικράτη’ στην αυτοδιοίκηση «φούσκα», ιδιαίτερα στο δεύτερο βαθμό, λέγοντας πως θα περάσουν πολλοί μήνες για να εφαρμοστεί, δηλώνοντας ωστόσο ότι θα στηρίξει τον ‘Καλλικράτη’. Απέδωσε πάντως τα εύσημα στο ΠΑΣΟΚ που «τόλμησε αυτή την μεγάλη τομή, με μεγάλη όμως αδυναμία» και «που δυστυχώς δεν τόλμησε η ΝΔ».
Δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την αλλαγή συμβόλων της ΝΔ, λέγοντας ότι με τους συμβολισμούς δεν φτάνει κανείς στη νίκη αλλά όταν απευθύνεται στην κοινωνία και την πείθει κι εξέπεμψε «σάλπισμα νίκης. Πανστρατιά της κεντροδεξιάς, εξόρμηση στην κοινωνία».
Τις ευχαριστίες της διοίκησης της δημοτικής οργάνωσης της ΝΔ προς τον κ. Ψωμιάδη για την αποδοχή της πρόσκλησης να παραστεί στην εκδήλωση της βασιλόπιτας εξέφρασε ο πρόεδρος της οργάνωσης, Στράτος Τσακιριανίδης, αναφερόμενος στην αγάπη που τρέφει προς το πρόσωπό του ο κόσμος της παράταξης. Ευχαρίστησε επίσης για την παρουσία τους τούς βουλευτές του κόμματος Μιχάλη Παπαδόπουλο και Γιώργο Κασαπίδη, τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή, τη δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, τους πολιτευτές Έλσα Φωτιάδου και Άννα Νανοπούλου, αντιδημάρχους και περιφερειακούς συμβούλους καθώς και τα στελέχη του κόμματος που έδωσαν παρών.
Στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην πολιτική κατάσταση και στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που έβαλαν στο «γύψο τον κόσμο», λέγοντας πως με τον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ στην κυβέρνηση, όποτε κι αν εκλογές, μπορεί να αλλάξει η Ελλάδα.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team