Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκε ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης τους 10 νέους Δημοτικούς Αστυνομικούς που προσλήφθηκαν στο δήμο με τον τελευταίο διαγωνισμό, οι οποίοι ορκίστηκαν ενώπιόν του τη Δευτέρα (7/9).
Διότι, όπως ανέφερε στο καλωσόρισμά του, παρά το γεγονός ότι ο δήμος είχε προσλάβει 24 Δημοτικούς Αστυνομικοί αυτή τη στιγμή έχουν απομείνει μονάχα 18 άτομα, λόγω αποσπάσεων και αδειών (για επαπειλούμενη εγκυμοσύνη και λοχεία –καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό ήταν γυναίκες).
Ο κ. Τσιούμαρης τόνισε προς τους νέους Δημ. Αστυνόμους ότι θα έχουν την απεριόριστη στήριξή του στην τήρηση της τάξης στην Πτολεμαΐδα, ενώ ταυτόχρονα τους κάλεσε να επιδείξουν «μηδενική ανοχή» στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την καταπάτηση πεζόδρομων και πεζοδρομίων από τα οχήματα, αφού ο κόσμος, παρά τις εκατοντάδες κλήσεις, δείχνει να μην είναι διατεθειμένος να αλλάξει εύκολα μια νοοτροπία ετών.
«Η κατάσταση δεν πάει άλλο», είπε και τους προέτρεψε από την πρώτη στιγμή να εκτελούν με ευσυνειδησία τα καθήκοντά τους, διευκρινίζοντας ότι δεν θα επιδείξει κατανόηση σε περιπτώσεις ολιγωρίας εκ μέρους τους, λέγοντας μάλιστα πως τέτοια ζητήματα θα είναι «αιτία ρήξης» μεταξύ τους, αφού όπως τους ενημέρωσε, η δημοτική αρχή κυκλοφορεί στην πόλη και έχει εικόνα της κρατούσας κατάστασης.
Τόσο ο δήμαρχος όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κων/νος Ανδρεάδης δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι οι 8 από τους 10 νεοπροσλαμβανόμενους Δημοτικούς Αστυνομικούς κατάγονται από την Πτολεμαΐδα ( οι άλλοι δύο είναι από Κοζάνη και Φλώρινα), καθώς όπως σημείωσαν, το γεγονός ότι οι προηγούμενοι Δημ. Αστυνομικοί που είχαν προσληφθεί κατάγονταν από διάφορα μέρη της χώρας δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του σώματος.
Μάλιστα ο κ. Ανδρεάδης δήλωσε ότι με την έλευσή τους ανακουφίζεται η Δημοτική Αστυνομία, καθώς θα μπορέσουν να συμπληρωθούν πλήρως οι τρεις βάρδιες, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο που ξεκίνησε από την αρχή του χρόνου αναφορικά με την επιβολή της τάξης για την κατάληψη των πεζοδρομίων, τα τραπεζοκαθίσματα, ενώ θα δοθεί και η δυνατότητα φύλαξης σε διάφορα σημεία της πόλης κλπ..
Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ