Αρχική > Uncategorized > Με λιγοστά κενά εκπαιδευτικών ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά

Με λιγοστά κενά εκπαιδευτικών ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

IMG_2578

Με τους καλύτερους οιωνούς -σε σχέση με τα τελευταία ‘μνημονιακά’ χρόνια- φαίνεται ότι ξεκινά η νέα σχολική χρονιά στην Εορδαία, σύμφωνα τουλάχιστον με δηλώσεις του εκπαιδευτικού κόσμου.

Αγιασμός σε όλα τα σχολεία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης για το καλό της νέας σχολικής χρονιάς στα σχολεία της Εορδαίας, ενώ οι μαθητές πήραν σχεδόν όλα τα βιβλία τους, καθώς είναι μικρές οι ελλείψεις σε βιβλία τη φετινή χρονιά.

eidiko sxoleio 1

Καλή χρονιά με υγεία και δύναμη ευχήθηκε στους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Ιωάννης Γκαμπούρας, επισημαίνοντας σε δηλώσεις του ότι «η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά πάρα πολύ καλά, γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει περιορισμένος μόνο αριθμός κενών σε δασκάλους και νηπιαγωγούς.».  Ανέφερε ειδικότερα ότι προσλήφθηκαν εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής οι οποίοι θα τοποθετηθούν έως την Δευτέρα στα σχολεία κι ότι «απομένουν οι προσλήψεις αναπληρωτών για τα σχολεία αναμορφωμένου προγράμματος και τα βιβλία είναι ήδη στα σχολεία και έγινε η διανομή τους στους μαθητές.»

Τόνισε ότι προσλήφθηκαν μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 36 δάσκαλοι για τα ειδικά σχολεία- 2 εκ των οποίων θα τοποθετηθούν στο Ειδικό Δημοτικό της Πτολεμαΐδας- και αναμένεται η πρόσληψη αναπληρωτών, ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού μέσω της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας.

eidikio sxoleio 2

Δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η  αναστολή λειτουργίας των τεσσάρων Νηπιαγωγείων (Καρυοχωρίου, Φούφα, Πρωτοχωρίου και Πολυμύλου) που αποκάλυψε ο «Π» είναι προσωρινή και ότι δεν υπάρχει στον ορίζοντα ζήτημα αναστολής ή κατάργησης ή συγχώνευσης σχολικών μονάδων.

Σε επίπεδο Ν. Κοζάνης, σημείωσε, αυτή τη στιγμή λείπουν 2 Νηπιαγωγοί σε ολοήμερα τμήματα και 5 δάσκαλοι στα ολοήμερα «τα οποία θα καλυφθούν την ερχόμενη εβδομάδα με την πρόσληψη αναπληρωτών από το ΕΣΠΑ.» Κενά υπάρχουν και στην ‘Παράλληλη στήριξη’ και στα Σχολεία αναμορφωμένου προγράμματος ειδικοτήτων: Θεατρικής Αγωγής, Καλλιτεχνικών μαθημάτων και Μουσικής. Συνολικά στο Ν. Κοζάνης προσλαμβάνονται 190 εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων μέσα από το ΕΣΠΑ.

IMG_2568

Καλή είναι η εικόνα και από κτηριακής άποψης στα σχολεία, σύμφωνα με δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης, Παναγιώτη Πλακεντά, ο οποίος παραβρέθηκε στον αγιασμό του Ειδικού Σχολείο Πτολεμαΐδας. Ο κ. Πλακεντάς ανέφερε ότι με βάση την ενημέρωση που έχει «η χρονιά ξεκινά ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα», καθώς το κτηριακό βελτιώθηκε όσο μπορούσε από τις παρεμβάσεις των δημοτικών αρχών και πως σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που υπήρχαν με την μεταφορά μαθητών στα σχολεία λόγω έλλειψης αναδόχων «καταφέραμε και τα λύσαμε και θα δώσαμε και οριστική λύση τις αμέσως επόμενες μέρες».

Καλή και δημιουργική χρονιά, καλή δύναμη και καλή πρόοδο ευχήθηκε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίας, Αρχιμανδρίτης, Νικηφόρος Μανάδης, στους μαθητές των 1ου και 2ου Γενικών Λυκείων της Πτολεμαΐδας, ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό για το καλό της νέας σχολικής και μετέφερε τις ευχές του μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητου, διαβάζοντας και τη σχετική εγκύκλιο του μητροπολίτη.

Τις ευχές τους για καλή χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των 1ου και 2ου ΓΕΛ εξέφρασαν επίσης ο Σχολικός Σύμβουλος Υπεύθυνος Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Κων/νος Δράμπης, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Μεταφορών, Μαρία Καρυπίδου, ο εκπρόσωπος του Δήμου Εορδαίας- γραμματέας του Δ.Σ. Φώτης Ιορδανίδης και οι διευθυντές των 1ου και 2ου ΓΕΛ Αντωνία Βαλαβάνη και Αθανάσιος Παπαβασιλείου, αντίστοιχα.

Σε δηλώσεις τους στον «Π» οι διευθυντές των δύο παραπάνω σχολείων ανέφεραν ότι φέτος δεν υπάρχουν ιδιαίτερες ελλείψεις. «Φέτος είναι η χρονιά που ξεκινούμε τη σχολική χρονιά με τα λιγότερα κενά», δήλωσε στον «Π» η διευθύντρια του 1ο ΓΕΛ κ. Βαλαβάνη, επισημαίνοντας πως στο 1ο ΓΕΛ λείπει ένας καθηγητής Καλλιτεχνικών (6 ώρες) και ένας Καθηγητής Οικονομίας (8 ώρες) και τρία βιβλία: για τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, Εισαγωγή στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και Πολιτικής Οικονομίας Α΄ και Β΄ Λυκείου, για τα οποία υπάρχει διαβεβαίωση ότι θα έρθουν τις επόμενες ημέρες. Επισήμανε δε ότι από σήμερα ξεκινούν κανονικά τα μαθήματα στο σχολείο, με πλήρες ωράριο.

Την ίδια αισιοδοξία, λόγω μηδαμινών κενών καθηγητών, εξέφρασε κι ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ κ. Παπαβασιλείου, λέγοντας ότι στο 2ο ΓΕΛ λείπει μόνο ένας Μαθηματικός και κάποιες ώρες Αγγλικών.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team