Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Μεγάλη συμμετοχή στο φορολογικό σεμινάριο της Πτολεμαΐδας
None

Μεγάλη συμμετοχή στο φορολογικό σεμινάριο της Πτολεμαΐδας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Εφοριακοί και λογιστές- φοροτεχνικοί από ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία παρακολούθησαν το φορολογικό σεμινάριο που διοργάνωσαν το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στην Πτολεμαΐδα ο Σύλλογος Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας, το Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτικής Μακεδονίας και το περιοδικό Φορολογική Επιθεώρηση ΠΟΕ-ΔΥΟ, με στόχο να ενημερωθούν για τις αλλαγές που επέρχονται στα φορολογικά με τους νέους νόμους της κυβέρνησης.
Οι μεγάλες αλλαγές στα φορολογικά, σύμφωνα με τον εισηγητή του σεμιναρίου, τμηματάρχη του Υπουργείου Οικονομικών Ηλία Κατούδη και την πρόεδρο της Φορολογικής Επιθεώρησης, Νίκη Πανταζή, αφορούν στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων αλλά και των επιτηδευματιών που διατηρούν προσωπικές εταιρείες και στον αυτοέλεγχο που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που κατατίθεται στη Βουλή και προβλέπει ότι από την 1η του 2010 γίνεται η εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας η οποία είναι ενιαία για όλα τα φορολογικά πρόσωπα. Προβλέπει επίσης την υποχρεωτική υποβολή των αιτήσεων προκειμένου να γίνει γρήγορα η εκκαθάριση, αλλά και για να γίνει φορολογικό μητρώο, όπως και αλλαγές στον κώδικα ΦΠΑ με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Στη χρησιμότητα της διοργάνωσης του σεμιναρίου αναφέρθηκαν ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας Εμμανουήλ Καρακάσης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας Δημήτρης Τσαόπουλος, επισημαίνοντας ότι τα νέα φορολογικά νομοσχέδια αλλάζουν δραματικά τα φορολογικά δεδομένα και πως θα πρέπει τα φυσικά πρόσωπα όσο και οι επιχειρηματίες να προσέξουν πάρα πολύ στην κατάθεση της φορολογική τους δήλωσης και στα τεκμήρια διαβίωσης. Διότι, εάν δεν συμπληρωθούν σωστά θα προκύψουν φόροι και θα πληρώσουν χρήματα που θα μπορούσαν να αποφύγουν.
Ο κ. Καρακάσης τόνισε ακόμη ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο περιμένει το τελικό νόμο για την πιστοποίηση των λογιστών- φοροτεχνικών που θα αναβαθμίζει το επάγγελμα και θα το κατοχυρώνει πλήρως με την υποβολή των οικονομικών καταστάσεων και την ψηφιοποίηση της υπογραφής τους.
Ερωτώμενος δε για ενδεχόμενο κλείσιμο της οικονομικής Εφορίας Πτολεμαΐδας εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα κλείσει, γιατί καλύπτει μια μεγάλη περιοχή στην Εορδαία και χρειάζεται υπηρεσίες οι οποίες θα προσθέτουν έσοδα στο κράτος που είναι το μεγάλο πρόβλημα.
Ευχές για καλή επιτυχία στις εργασίες του σεμιναρίου εξέφρασε η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, η οποία εκδήλωσε και τη χαρά της για το γεγονός ότι επιλέχθηκε η έδρα του δήμου Εορδαίας για τη φιλοξενία του σεμιναρίου, κάνοντας ταυτόχρονα αναφορά στην ανάγκη της όσο το δυνατόν καλύτερης οργάνωσης των υπηρεσιών του τόπου μας που χρειάζεται οργάνωση, ενότητα όλων των δυνάμεων και δουλειά.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team