Αρχική > Uncategorized > ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
None

ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Με θρησκευτική κατάνυξη, ιδιαίτερη λαμπρότητα και πανηγυρικό τρόπο γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια και ο καθαγιασμός των υδάτων στην Πτολεμαϊδα.
Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Πτολεμαϊδας στο ολυμπιακών διαστάσεων Δημοτικό Κολυμβητήριο, παρουσία του ιερού κλήρου όλων των ενοριών της πόλης, των τοπικών αρχών και πλήθους πολιτών που κατέκλυσαν τον τεράστιο χώρο, ενώ πάνω από σαράντα ήταν οι κολυμβητές μικροί και μεγάλοι, οι οποίοι βούτηξαν στα νερά της θερμαινόμενης πισίνας για να πιάσουν το σταυρό που έριξε ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Αυγουστίνος. Μάλιστα, η παρουσία των ενοριών της Πτολεμαϊδας με τα λάβαρά τους έδωσε την απαιτούμενη επισημότητα στον εορτασμό.
Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την αθρόα συμμετοχή του κόσμου που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης ευχήθηκε ο αγιασμός της ψυχής και του σώματος να μεταφερθεί στα σπίτια και τις οικογένειες όλων τονίζοντας «χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί αυτή την Άγια μέρα υπάρχει περισσότερος κόσμος από τις άλλες φορές που ήρθαμε εδώ για να γιορτάσουμε το θεάρεστο και παραδοσιακό αυτό έθιμο μιας από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας, τα Άγια Θεοφάνεια.
Μεταφέροντας τις ευχές της δημοτικής αρχής εύχομαι υγεία και αγάπη σε όλους για τη νέα χρονιά και να πω ότι ξεκινώντας με τον Αγιασμό τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου της πόλης, σήμερα την τρίτη χρονιά βλέπουμε να παράγεται ένα έργο πολύ σημαντικό με τα «Δελφίνια» και τις Ακαδημίες να διακρίνονται πανελλαδικά. Εύχομαι αυτός ο αγιασμός της ψυχής και του σώματος να μεταφερθεί και στα σπίτια και στις οικογένειάς μας».
Ο τυχερός που έπιασε το σταυρό ήταν ο 13χρονος Γιώργος Παντελίδης, μαθητής της α’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαϊδας, ο οποίος δήλωσε «δεν πίστευα ότι θα έπιανε το σταυρό και αισθάνομαι πανευτυχής και ελπίζω σε μια πολύ καλή χρονιά».
Ο Αρχιμανδρίτης πατέρας Αυγουστίνος ευχήθηκε «το φετινό έτος να είναι έτος θεογνωσίας και αγιασμού για τον κάθε ένα μας».
Ο βουλευτής Ν. Κοζάνης Γ. Κασαπίδης που ήταν παρών ευχήθηκε «ο Τριαδικός Θεός και η χαρά του Αγίου Πνεύματος να γεμίζει με χαρά τις ψυχές όλων να δίνει δύναμη και φώτιση στο νου, ώστε να παίρνουν σωστές αποφάσεις στη δύσκολη αυτή περίοδο για την πατρίδα μας».
Ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας συμμετείχε, επίσης, στον εορτασμό των Θεοφανείων που προηγήθηκε στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Μιχαήλ-Γαβριήλ του οικισμού της ΔΕΗ, τιμώντας τους εργαζομένους στην επιχείρηση που προσφέρουν στην παραγωγή του ηλεκτρικού ρεύματος. Ο αγιασμός των υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιήθηκε στην πισίνα του οικισμού, ενώ αρκετοί ήταν οι θαρραλέοι που βούτηξαν στα παγωμένα νερά της.
Στο δημοτικό διαμέρισμα Περδίκκα τα Θεοφάνεια γιορτάστηκαν με τον καθαγιασμό των υδάτων στο φράγμα της περιοχής και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.
Στο μεταξύ ανάλογες εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Πτολεμαϊδας.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team