Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Κτήμα Παντελίδη Οινολογική – Γαστρονομική εκδήλωση

Κτήμα Παντελίδη Οινολογική – Γαστρονομική εκδήλωση

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

oinos-banner2

Ένα ξεχωριστό ταξίδι στον κόσμο του κρασιού, των γεύσεων και των παραδόσεων της Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνουν οι τοπικοί οινοπαραγωγοί, οι παραγωγοί εδεσμάτων, οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής και το ξενοδοχείο Παντελίδη στις 13 Σεπτεμβρίου στην Πτολεμαΐδα.
Σκοπός της εκδήλωσης, είναι η προβολή του οινολογικού και γαστρονομικού πλούτου της Δυτικής Μακεδονίας, όπως επίσης και η ανάδειξη των τουριστικών προορισμών της περιοχής.
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο κρασί και σε όλα τα τοπικά προϊόντα που μπορούν να το συνοδεύουν (όπως τυριά, αλλαντικά, πιπεριές, κριτσίνια) και σε εδέσματα της τοπικής κουζίνας μαγειρεμένα από τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής .
Οι οινόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κρασιά σχεδόν όλων των οινοποιών της Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα: από το Αμύνταιο (Κτήμα Άλφα, Κυρ Γιάννη, Κτήμα Καρανίκα, Οινοποιείο Βεγορίτις, Ε.Α.Σ. Αμύνταιου), το Βελβεντό (Κτήμα Βογιατζή, Κτήμα Ζανδέ), τη Σιάτιστα (Δύο Φίλοι, Οινοποιία Διαμαντή, Οινοποιείο Νάκου), την Κοζάνη (Belias Wines) και την Καστορία (Κτήμα Στεργίου και Κτήμα Μάγγελ) και μαζί να απολαύσουν πιπεριές, τυριά, αλλαντικά και κριτσίνια από ντόπιους παραγωγούς, καθώς και φαγητά μαγειρεμένα από τους πολιτιστικούς συλλόγους.
Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Κτήμα Παντελίδη που βρίσκεται στο 4ο χλμ. Πτολεμαΐδας-Φλώρινας και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 24630 53300.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ: «Το διακύβευμα της πολιτικής και η επιστροφή της φιλοσοφίας» 

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης και το Εργαστήριο Κοινωνικών και Μεταναστευτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλούν να ...