Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Σινεμά > Κλακέτα και ξεκινάμε….

Κλακέτα και ξεκινάμε….

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Γεια σας!

Η στήλη θα ασχοληθεί με θέματα όπως αφιερώματα σε καλλιτέχνες του χώρου, τοπικά κινηματογραφικά νέα, ιστορικές αναδρομές, κινηματογραφικές τεχνικές, βίντεο αναφορές και γενικά ότι αφορά τον κινηματογραφικό κλάδο.

Προσωπικά: Στο σημείο αυτό θεωρώ δίκαιο για όλους του αναγνώστες να κάνω μια μικρή αναφορά για το πρόσωπο μου ώστε να υπάρχει μια ξεκάθαρη σχέση μεταξύ μας. Δεν είμαι κριτικός κινηματογράφου, ούτε έχω τις άπειρες ιστορικές και τεχνικές γνώσεις όπως άλλοι λάτρεις του είδους. Δεν ανήκω στα άτομα που από μια λίστα π.χ. 200 ταινιών που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο απαντούν ότι έχουν δει τις 195!  Υπάρχει όμως η αγάπη για τον κινηματογράφο σε όλα τα φάσματα του. Μια τέχνη που πολλά είναι υποκειμενικά και ο καθένας μπορεί να έχει από μια άποψη, όπως σοφά αναφέρει και  ο Κλιντ Ίστγουντ “Η γνώμη είναι σαν τον ‘πισινό’ μας όλοι έχουν από από έναν”.

 

PHOTO_SFINA

 

Τοπικά: Στην πόλη μας δεν υπάρχει κινηματογραφική αίθουσα εδώ και πολλά χρόνια και το κενό αναπληρώνει όσο μπορεί η κινηματογραφική ομάδα της πόλης στην οποία ανήκω και εγώ ο ίδιος. Ένα ερώτημα είναι αν θα μπορούσε να σταθεί ένας κινηματογράφος με την επιχειρηματική έννοια του όρου. Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή όσο κανείς θα φανταζόταν και δεν θα ασχοληθούμε στην παρούσα φάση με το θέμα αυτό.

Η κινηματογραφική ομάδα εδώ και 2 χρόνια είχε ένα θετικό απολογισμό, με προβολές ταινιών κάθε εβδομάδα, συνεργασίες με άλλους φορείς ενώ πέρσι έφερε ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους για πρώτη φορά στην πόλη. Το micro μ Festival το οποίο ιδρύθηκε πριν 4 χρόνια στην Αθήνα από την Κάτοπτρων-ΑΜΚΕ είναι ένα καινοτόμο φεστιβάλ αφού είναι διαδραστικό με αποκλειστικό κριτή το κοινό. Η Πτολεμαΐδα φέτος συμμετείχε για δεύτερη φορά στην κινηματογραφική γιορτή με μεγάλη επιτυχία ειδικά αν αναλογιστούμε ότι φέτος το πνευματικό κέντρο της πόλης είναι κλειστό λόγο ανακαίνισης. Κάνοντας μια μικρή αναφορά στην τοπική δράση της ομάδας να σας αναφέρω τα μελλοντικά σχέδια της. Όπως γράψαμε παραπάνω το πνευματικό κέντρο είναι κλειστό και αυτό κόβει τα φτερά της ομάδας αφού εκεί ήταν η έδρα της και το σημείο των προβολών. Έτσι αποφασίστηκε να μην γίνονται εβδομαδιαίες αλλά θεματικές προβολές. Υπάρχει η σκέψη για 3ήμερο Προβολών ευρωπαϊκού κινηματογράφου αλλά και παιδικών προβολών μέσα στον Δεκέμβριο του 2014.  Περισσότερες ανακοινώσεις θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον και από την Κινηματογραφική ομάδα.

 

Προσεχώς: To 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, πιστό στο καθιερωμένο του ραντεβού, θα πραγματοποιηθεί από την 31η Οκτωβρίου έως τις 9 Νοεμβρίου 2014.

 

Ατάκα: “Carpe Diem,… Seize the day, boys, make your lives extraordinary.”

 

BOX OFFICE: Fury με τον Μπραντ Πιτ.

 

Αφίσα-πρόταση:

Afisa-Protasi_1

 

Καλή μας αρχή λοιπόν!

 

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την βραδιά του φεστιβάλ:

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Φάνης Τοψαχαλίδης