Αρχική > Uncategorized > Καταρρέει το TAXISnet λίγο πριν ξεκινήσει η υποβολή ηλεκτρονικών δηλώσεων
None

Καταρρέει το TAXISnet λίγο πριν ξεκινήσει η υποβολή ηλεκτρονικών δηλώσεων

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΛίγο πριν την «κατάρρευση» βρίσκεται το σύστηµα TAXISnet του υπουργείου Οικονοµικών, που ήδη υπολειτουργεί, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι το πρόβληµα θα επιδεινωθεί από τη Δευτέρα 18 Απριλίου που ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ηλεκτρονικά για ελεύθερους επαγγελµατίες και επιχειρήσεις. Ακόμη μεγαλύτερο αναμένεται να είναι το πρόβλημα από την 1η Μαΐου, όταν θα αρχίσουν να υποβάλουν ηλεκτρονικές δηλώσεις οι μισθωτοί και συνταξιούχοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ηµέρες ο μέσος χρόνος αποστολής μιας δήλωσης ξεπερνά τα 15-20 λεπτά, το σύστηµα είναι αργό και συχνά παρουσιάζει σφάλµατα, με συνέπεια, αν ο χρήστης δεν έχει προλάβει να την αποθηκεύσει, να πρέπει να την πληκτρολογήσει εξαρχής.
Ταυτόχρονα, οι νέοι χρήστες του TAXISnet (από τις 6/12/2010 οπότε και άλλαξε το καθεστώς) υποχρεούνται να έχουν έναν ειδικό κλειδάριθµο, τον οποίο όµως για να τον παραλάβουν πρέπει να μεταβούν υποχρεωτικά στις ΔΟΥ.
Γι’ αυτό και τις τελευταίες εβδοµάδες σχηματίζονται ουρές στα τµήµατα Μητρώου των εφοριών από λογιστές που περιµένουν να παραλάβουν τους σχετικούς κλειδάριθµους.
Το σύστηµα, ήταν ανέτοιµο να δεχτεί 1,1 εκατοµµύρια δηλώσεις επιχειρήσεων, επιτηδευµατιών και ελεύθερων επαγγελµατιών, γι’ αυτό και το υπουργείο ανακοίνωσε παρατάσεις, με τον φόβο ωστόσο της κατάρρευσης να παραµένει.
«Τεράστια προβλήµατα και απίστευτη ταλαιπωρία αντιµετωπίζουν καθηµερινά όσοι επιθυµούν να εκµεταλλευτούν τις καινοτόµες λύσεις που παρέχει η ηλεκτρονική πύλη του TAXISnet, οι προσδοκίες διαψεύστηκαν και αντί της εξοικονόµησης χρόνου έγινε ακριβώς το αντίθετο» σηµειώνει σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονοµικών Γ. Παπακωνσταντίνου ο πρόεδρος της Εθνικής Συνοµοσπονδίας Ελληνικού Εµπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδη.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Οι καβαλάρηδες της Βλάστης για τον Εορτασμό του Αγίου Παντελεήμονος -VIDEO

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Οι καβαλάρηδες της Βλάστης τήρησαν και εφέτος την παράδοση και εμφανίστηκαν με τα άλογά τους στο κέντρο του ...