Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Κατάληψη από απλήρωτους εργαζόμενους σε εργολαβίες
None

Κατάληψη από απλήρωτους εργαζόμενους σε εργολαβίες

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Σε κατάληψη του διοικητηρίου του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας προχώρησαν χθες το πρωί περισσότεροι από 60 εργαζόμενοι που εργάζονται σε εργολαβίες στον εν λόγω λιγνιτικό σταθμό, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που κήρυξε το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) προκειμένου να διαμαρτυρηθούν γιατί παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες,
«Από ό,τι φαίνεται έχουμε μπλέξει με ανθρώπους οι οποίοι εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους και έχουν ποινικοποιήσει την πληρωμένη εργασία, καθώς ξεπέρασε τους 3 μήνες η απλήρωτη εργασία σε εργολαβίες λιγνίτη και τέφρας», δήλωσε το μέλος της διοίκησης του ΣΕΕΕΝ Κώστας Βόμβας, επισημαίνοντας ότι το σωματείο ενημέρωσε σχετικά τον διευθυντή του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας Δημήτρη Παπαβραμίδη αλλά και τον γενικό Διευθυντή Παραγωγής ΔΕΗ, Ιωάννη Κοπανάκη, για τον εμπαιγμό του εργολάβου απέναντι στους εργαζόμενους, καθώς δεν τήρησε την υπόσχεση για καταβολή μέρους έστω των δεδουλευμένων των εργαζομένων.
«Ο κόμπος έφθασε στο χτένι», δήλωσαν εργαζόμενοι στις συγκεκριμένες εργολαβίες, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των οικογενειών τους. «Ερχόμαστε εδώ για να δουλέψουμε για να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας. Κι ενώ καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης δεν πληρωνόμαστε, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες των οικογενειών μας και δεν υπάρχουν πλέον συγγενείς που να μπορούν να μας συντηρούν, ούτε μπορεί να μας περιμένει η ΔΕΗ για να πληρώσουμε το ρεύμα, ούτε τα παιδιά μας μπορούν να περιμένουν για να πληρώσουμε τα βιβλία και τα φροντιστήριά τους».
Όπως μάλιστα κατήγγειλε ο κ. Βόμβας, ο εργολάβος ενώ αθέτησε τη δέσμευση που έδωσε την προηγούμενη μέρα ότι κατέβαλε χθες Τετάρτη τα δεδουλευμένα, μόλις είδε ότι οι εργαζόμενοι αντί να πάνε στη δουλειά προχώρησαν σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας άρχισε να απειλεί με απόλυση τουλάχιστον δύο εργαζομένων.
Η διοίκηση του ΣΕΕΕΝ καταγγέλλει λοιπόν επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα εγκαλεί τη διοίκηση της ΔΕΗ γιατί δεν γίνονται έλεγχοι εάν τηρείται η οδηγία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού, η οποία υπαγόρευε ότι εργολάβος που δεν πληρώνει τους εργαζόμενους που απασχολεί και δεν έχει πιστοποίηση ότι πληρώνει την ασφάλειά τους στο ΙΚΑ κηρύσσεται έκπτωτος, τονίζοντας ότι «αυτή η οδηγία έχει μείνει στα χαρτιά».

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team