Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Κάποιοι σκέφτονται μόνο τις επόμενες εκλογές, εμείς σκεφτόμαστε τις επόμενες γενιές
None

Κάποιοι σκέφτονται μόνο τις επόμενες εκλογές, εμείς σκεφτόμαστε τις επόμενες γενιές

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σε 4 μήνες δοκιμάζεται η τύχη της νέας αρχιτεκτονικής της αυτοδιοίκησης και των προσώπων που θα την υπηρετήσουν. Επειδή ανάμεσα στα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων για το νέο Δήμο Εορδαίας, βρίσκεται και το δικό μου, θέλω να κάνω σαφείς τις προθέσεις μου απέναντι στους συμπολίτες μου.
Η εφαρμογή του νέου διοικητικού μοντέλου της χώρας συμπίπτει με μια παρατεταμένη κρίση. Η σημερινή κρίση δεν μαρτυρά μόνο την αποτυχία ενός αναπτυξιακού μοντέλου, δεν είναι μόνο οικονομική κρίση, είναι πρώτα απ’ όλα πολιτική κρίση. Η κοινωνία στο σύνολο της αμφισβητεί το συγκεντρωτικό σύστημα που έχει απλώσει τα πλοκάμια του, εδώ και δεκαετίες, τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή όσο και στους δήμους. Η κοινωνία απογοητεύτηκε από αυτό το σύστημα, όπου τα ίδια πρόσωπα εναλλάσσονται στην εξουσία, γιατί διαπίστωσε ότι οδήγησαν τον τόπο και τον πολίτη σε αδιέξοδα, την ίδια στιγμή που στο περιβάλλον τους άνθησε η διαφθορά και ο προκλητικός πλουτισμός. Ιδιαίτερα σήμερα προκαλούν οργή με τον πολιτικό τους κυνισμό, αφού δείχνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται τη γενικευμένη τάση απαξίωσης αυτού του συστήματος και θέλουν άλλη μια φορά την κοινωνία υπηρέτη των προσωπικών τους βλέψεων.
Εκτιμώ πως έχουμε μια ιστορική ευκαιρία να μετατρέψουμε την κατάρρευση των πάντων σε νέο ξεκίνημα για τον τόπο μας. Βρισκόμαστε στην αρχή ενός νέου ιστορικού κύκλου, μιας νέας εποχής. Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου θα διεξαχθούν με νέους πολιτικούς όρους, με νέα κριτήρια. Το δίλημμα δεν είναι μόνο ποιος μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, αλλά ποιος μπορεί να διαχειριστεί τα τοπικά προβλήματα, με την αποτελεσματικότητα, την ικανότητα και τη διαφάνεια που απαιτούν πλέον οι περιστάσεις. Ζητούμενο είναι η συστράτευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου μας, σε μια ευρεία συμμαχία ώστε ο νέος δήμος να αποτελέσει πυρήνα δημοκρατίας, ήθους και σεβασμού στον πολίτη.
Δεν με ενδιαφέρουν τα προσωπικά παιχνίδια, οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και το παρασκήνιο. Πιστεύω στον ανοιχτό διάλογο, τις ανοιχτές διαδικασίες, τις καθαρές θέσεις και τη σύγκρουση ιδεών που οδηγεί στη σύνθεση και τη βελτίωση της ζωής μας.
Κανένα κέντρο αποφάσεων δεν μπορεί να επιβάλει στην κοινωνία την ανακύκλωση των ίδιων φθαρμένων πρόσωπων και να τσαλακώνει τα όνειρα των νέων ανθρώπων. Θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου για να γκρεμίσουμε τα προσωποκεντρικά και αλαζονικά σχήματα και να τα αντικαταστήσουμε με συλλογικές πρωτοβουλίες.
Όσες περικοπές κι αν κάνουν στη ζωή μας, δεν θα καταφέρουν περικοπές στα όνειρα μας. Οι νέοι άνθρωποι δεν είμαστε αναλώσιμοι. Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά, αφήνοντας πίσω μας το παλιό. Για μας η ανανέωση προσώπων και αντιλήψεων δεν είναι ζήτημα κομματικής ή ιδεολογικής προτίμησης, είναι όρος επιβίωσης του Δήμου μας.
Αξίζει να προσπαθήσουμε.
Να αλλάξουμε ρότα.
Να αλλάξουμε τη ζωή μας.
Να συλλαβίσουμε ….. τις προσδοκίες μας.
Μακριά από εκλογικά παρασκήνια και συναλλαγές που μας προσβάλλουν. Που μετατρέπουν τον πολίτη σε πελάτη.
Τίποτε δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ιδέα που έχει έρθει η ώρα της.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team