Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Η BSRI ξαναφέρνει τον εφιάλτη… Blackrock: Η Ελλάδα είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες πιθανότητες χρεοκοπίας

Η BSRI ξαναφέρνει τον εφιάλτη… Blackrock: Η Ελλάδα είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες πιθανότητες χρεοκοπίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


akrop

Πιο επικίνδυνη για οικονομική κατάρρευση η Ελλάδα ακόμη κι από την Αργεντινή – Η Νορβηγία στον αντίποδα θεωρείται η ασφαλέστερη οικονομικά χώρα

Στο δείκτη κινδύνου της Blackrock που δείχνει τις χώρες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τις μεγαλύτερες πιθανότητες χρεοκοπίας με βάση τα δημοσιονομικά τους στοιχεία φιγουράρει η Ελλάδα και μάλιστα στις πρώτες θέσεις.

Το αντίθετο ισχύει με τη Νορβηγία, η οποία χάρη στα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα χρέους, αλλά και ένα θεσμικό πλαίσιο πολύ ισχυρό στην αποφυγή κινδύνων από χρηματοπιστωτικούς κραδασμούς, η οποία εμφανίζεται ως η πιο ασφαλής χώρα. Γερμανία, Ολλανδία και Φινλανδία ακολουθούν ενώ το αντίστροφο ισχύει για την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ιταλία και την Ελλάδα.

Μάλιστα η χώρα μας είναι πρώτη στη σχετική λίστα, η οποία συντάχθηκε τον Ιούνιο. Αν είχε γίνει τον Ιούλιο, τότε ενδεχομένως θα ήταν πρώτη η Αργεντινή.

RTEmagicC_140718_fotw4_02.png

Υψηλή «βαθμολογία» πήρε η Ελλάδα και στο top 10 της Standard & Poor’s με τις πιο επικίνδυνες χώρες για χρεοκοπία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το μοντέλο αξιολόγησης του οίκου πρώτη είναι η Αργεντινή και δεύτερη η Βενεζουέλα, ενώ η Ελλάδα και η Κύπρος είναι στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα, όταν η Αίγυπτος βρίσκεται στην δέκατη θέση.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον στη λίστα της Blackrock, είναι ότι η Νορβηγία, παρόλο που είναι ξεκάθαρα πρώτη σε σχέση με τη δημοσιονομική της εικόνα, τα πάει λιγότερο καλά στο χρηματοπιστωτικό τομέα.

Το ίδιο ισχύει και για τη Γερμανία και τη Φινλανδία, οι οποίες καταλαμβάνουν υψηλή θέση στην πορεία των δημοσιονομικών ενώ δεν είναι και τόσο καλές σε ότι έχει να κάνει με την «υγεία» του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team