Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Η αλήθεια για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Σερβίων
None

Η αλήθεια για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Σερβίων

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Δήμαρχος Σερβίων κ. Κοκολιός, ανέφερε ότι παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή χρέος 4,5 εκ. € και διαβεβαίωσε ότι στο τέλος της θητείας του θα παραδώσει χρέος 3,5 εκ. €.
Είναι όμως αυτή η αλήθεια; Ας δούμε τα πραγματικά στοιχεία :
Ο κ. Δήμαρχος ξεκίνησε την θητεία του το 2003. Την χρονική περίοδο 2003-2006 συμμετείχα ως δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο.
Επειδή και τότε δεν γνωρίζαμε ποιο ήταν το πραγματικό χρέος που είχαμε παραλάβει από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, το δημοτικό συμβούλιο είχε δώσει (το 2003) την δυνατότητα στους επαγγελματίες της περιοχής να υποβάλλουν προς τον Δήμο αίτημα εξόφλησης παλαιών χρεών.
Για την εξυπηρέτηση του συνόλου των παλαιών χρεών, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε το 2004 την σύναψη δανείου ύψους περίπου 400.000 € και το 2005 την σύναψη νέου δανείου ύψους περίπου 1.200.000 εκ. €. Δηλαδή συνολικά 1.600.000 €.
Είχαμε αποδεχθεί και συμφωνήσει τότε ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο ότι με τα δάνεια αυτά εξοφλούνται όλες οι οφειλές των προηγούμενων χρόνων.
Επομένως ο κ. Δήμαρχος Σερβίων παρέλαβε, στην χειρότερη περίπτωση, χρέη ύψους περίπου 1,6 εκ. €
Στον απολογισμό του έτους 2008, κατά την διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, αναφέρθηκε ότι το χρέος του Δήμου Σερβίων στις 31-12-2008 έφτανε στο ύψος των 4,5 εκ. €.
Επομένως για την εξαετία 2003-2008 η σημερινή δημοτική αρχή δημιούργησε νέο χρέος 2,9 εκ. €. Αυτή είναι η αλήθεια όσο πικρή κι αν είναι.
Βέβαια ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία για την εξέλιξη του χρέους για τις χρήσεις 2009 και 2010.
Έχουμε ήδη μπει στην προεκλογική περίοδο και οι πολίτες αλλά και οι υποψήφιοι θέλουν να ενημερωθούν για την πραγματική οικονομική κατάσταση του Δήμου.
Επειδή θέλουμε ο προεκλογικός αγώνας να γίνει για τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και τις ανάγκες της κοινωνίας αλλά και επειδή δεν θέλουμε να αδικούμε πρόσωπα και καταστάσεις με λαθεμένες εκτιμήσεις, ζητούμε από τον κ. Δήμαρχο να δημοσιοποιήσει τα επίσημα στοιχεία για το ύψος του χρέους του Δήμου Σερβίων στις 31-12-2009 και στις 30-06-2010.
Δηλαδή ζητάμε το αυτονόητο, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ τώρα.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team