Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΟΥΖΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ
None

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΟΥΖΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Η Βουλευτής Νομού Καστοριάς, Βίβιαν Μπουζάλη, συνυπέγραψε μαζί με άλλους 8 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Ερώτηση που απευθύνεται προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γ. Αλογοσκούφη, σχετικά με τη λειτουργία του Τειρεσία.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
Η Τειρεσίας Α.Ε ιδρύθηκε από το σύνολο σχεδόν των τραπεζών που λειτουργούν στη χώρα, οι οποίες αφού έλαβαν υπόψη τους ότι η πρόσβαση σε ακριβείς πληροφορίες οικονομικής συμπεριφοράς συμβάλλει στην προστασία της εμπορικής πίστης και στη μείωση των επισφαλειών προς όφελος του τραπεζικού συστήματος και των συναλλασσόμενων, της ανέθεσαν την ανάπτυξη και διαχείριση αρχείου δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς.
Με πλήρη συναίσθηση ευθύνης για αυτό το έργο δημοσίου συμφέροντος που επιτελεί σύμφωνα με τον Κανονισμό επεξεργασίας Δεδομένων της (ΚΕΔ)και που στηρίζεται στις απαραβίαστες αρχές:
• Της απόλυτης διαφάνειας των κανόνων λειτουργίας του αρχείου και την απαρέγκλιτη λειτουργία του,
• Της απόλυτης εξασφάλισης του αδιάβλητου του Αρχείου, που η πρόσβαση ελέγχεται από μηχανισμούς ασφαλείας,
• Του σεβασμού και της προστασίας των δικαιωμάτων του πολίτη και της παροχής προς αυτόν κάθε δυνατής συνδρομής σχετικά με δεδομένα που τον αφορούν
• Της εφαρμογής των σχετικών αποφάσεων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού χαρακτήρα και
• Του επικουρικού ρόλου των δεδομένων του αρχείου, αφού η Τειρεσίας Α.Ε δεν προβαίνει σε εκτίμηση, κρίση ή άλλη αξιολόγηση των δεδομένων αυτών.
Ερωτάσθε, κύριε Υπουργέ,
Εάν πρόκειται να μεταβάλετε τα χρονικά όρια και τα συνολικά ποσά τήρησης των δεδομένων στο Αρχείο, ιδιαίτερα κατά την παρούσα άσχημη διεθνή οικονομική συγκυρία, χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στη χρησιμότητα του Τειρεσία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι έντιμοι συναλλασσόμενοι που είχαν πρόσκαιρη αδυναμία να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους;

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team