Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ προχωρούν σε κατάληψη της Γέφυρας Σερβίων

Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ προχωρούν σε κατάληψη της Γέφυρας Σερβίων

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


λαρκο

Σε κατάληψη και κλείσιμο της Γέφυρας Σερβίων, προχωρά αύριο Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στις 8 το πρωί, το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, ως συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για διάλυση και κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ.
Υποκινούμενη από ιδιωτικά συμφέροντα και σύμφωνα με τις επιταγές των τοκογλύφων της τρόικας, η δικομματική κυβέρνηση ξεπουλά την περιουσία του ελληνικού λαού και στέλνει τους εργαζόμενους στην ανεργία, χωρίς να υπολογίζει το κόστος στην ελληνική κοινωνία, επισημαίνει με ανακοίνωσή του το σωματείο.
Στο συμβολικό κλείσιμο της γέφυρας θα συμμετέχει επίσης και το σωματείο Ιδιοκτητών Φορτηγών & Μηχανημάτων, που συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και αντιτίθεται στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και υπολειτουργία του ορυχείου Προσηλίου.
«Ζητάμε προκαταβολικά συγνώμη από τους συμπολίτες μας, για την ταλαιπωρία που τυχόν θα υποστούν από την κινητοποίησή μας, και θα θέλαμε να τους διαβεβαιώσουμε –ζητώντας ταυτόχρονα και τη συμπαράστασή τους- ότι ο αγώνας μας ταυτίζεται απόλυτα με την προάσπιση των συμφερόντων ολόκληρης της περιοχής, ενάντια στην υποβάθμιση και την ανεργία», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Να σημειωθεί ότι η «ΛΑΡΚΟ ΑΕ» απασχολεί σχεδόν 1.500 άμεσα εργαζόμενους σε πέντε νομούς, στους οποίους πρέπει να προστεθούν και 15.000 έμμεσα εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι. Επιπροσθέτως, η ΛΑΡΚΟ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πέντε μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκοσμίως σε παραγωγή νικελίου, ενώ διαθέτει αποθέματα των οποίων η αξία υπολογίζεται σε περισσότερα από 20 δις ευρώ. Πρόκειται για μία εξαιρετικά κερδοφόρα επιχείρηση, η οποία προσφέρει καθημερινά συνάλλαγμα ύψους 1 εκ. ευρώ στα ελληνικά ταμεία, σε μία εποχή που η ελληνική οικονομία το έχει τόσο ανάγκη.
Η πρόταση των δανειστών, την οποία θέλουν να υλοποιήσουν οι κυβερνώντες, είναι να ξεπουλήσουν τον φυσικό πλούτο και να βάλουν λουκέτο στην εταιρεία ώστε να αγοραστεί έναντι πινακίου φακής από τον «επενδυτή».
Οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με μισθούς πείνας, χωρίς να τηρούνται οι εργασιακές σχέσεις οι οποίες έχουν υπογραφεί στο παρελθόν με την εταιρεία. Δηλαδή, στις 31/12/2013 όλοι οι εργαζόμενοι θα είναι απολυόμενοι, σύμφωνα με την πρόταση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στους εκπροσώπους των εργαζομένων. Επίσης, κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε το πόσοι θα εργαστούν στη καινούρια εταιρεία, ούτε τις συνθήκες, οι οποίες θα είναι χειρότερες από τις σημερινές μια και θα εφαρμοστούν οι μνημονιακοί νόμοι.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team