Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Επενδύσεις 900 εκατ. ευρώ δημιουργούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας στη Β. Ελλάδα

Επενδύσεις 900 εκατ. ευρώ δημιουργούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας στη Β. Ελλάδα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Συνολικά 40 επενδυτικά σχέδια θα υλοποιηθούν στη Δυτική Μακεδονία, προϋπολογισμού 413,532 εκατ. ευρώ

anaptixi

Το «πράσινο φως» για την ένταξη 126 επενδυτικών σχεδίων, συνολικού προϋπολογισμού 913, 469 εκατ. ευρώ στον αναπτυξιακό νόμο 3908/2011, άναψε η διεύθυνση Οικονομικής και Τουριστικής Ανάπτυξης (ΔΟΤΑ) του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης.
Συγκεκριμένα, η συνολική ενίσχυση των εγκεκριμένων σχεδίων που κατατέθηκαν στον Α’ κύκλο του 2014 και αφορούν επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα, ανέρχεται στα 358,373 εκατ. ευρώ και από την υλοποίηση τους αναμένεται να δημιουργηθούν 550 νέες θέσεις εργασίας.
Τομείς επένδυσης
Ειδικότερα, από τον τομέα της μεταποίησης εγκρίθηκαν 110 επενδυτικά σχέδια, προϋπολογισμού 781,475 εκατ. ευρώ, η επιχορήγηση των οποίων ανέρχεται στα 311,576 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργηθούν 200 θέσεις εργασίας.
Στον τομέα του τουρισμού εγκρίθηκαν 6 επενδυτικά σχέδια, προϋπολογισμού 90,853 εκατ. ευρώ, η επιχορήγηση των οποίων ανέρχεται στα 30,923 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργηθούν 210 θέσεις εργασίας.
Στον τομέα των υπηρεσιών εγκρίθηκαν 6 επενδυτικά σχέδια, προϋπολογισμού 26,497 εκατ. ευρώ, η επιχορήγηση των οποίων ανέρχεται στα 9,895 εκατ. ευρώ και θα δημιουργηθούν 72 θέσεις εργασίας.
Τέλος, στον πρωτογενή τομέα εγκρίθηκαν 4 επενδυτικά σχέδια, προϋπολογισμού 14,642 εκατ. ευρώ, η επιχορήγηση των οποίων ανέρχεται στα 5,978 εκατ. ευρώ ενώ θα δημιουργηθούν 68 θέσεις εργασίας.
Περιφέρειες
Όσον αφορά την γεωγραφική κατανομή των επενδύσεων, περίοπτη θέση κατέχει η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην οποία θα υλοποιηθούν συνολικά 49 σχέδια, προϋπολογισμού 233 εκατ. ευρώ.
Η συνολική ενίσχυση των εγκεκριμένων σχεδίων ανέρχεται στα 88,67 εκατ. ευρώ και από την υλοποίηση τους αναμένεται να δημιουργηθούν 90 νέες θέσεις εργασίας.
Ακολουθεί, η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην οποία θα υλοποιηθούν συνολικά 40 σχέδια, προϋπολογισμού 413,532 εκατ. ευρώ. Η συνολική ενίσχυση των εγκεκριμένων σχεδίων ανέρχεται στα 171,422 εκατ. ευρώ και από την υλοποίηση τους αναμένεται να δημιουργηθούν 100 νέες θέσεις εργασίας.
Όσον αφορά την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα υλοποιηθούν συνολικά 37 σχέδια, προϋπολογισμού 267,123 εκατ. ευρώ. Η συνολική ενίσχυση των εγκεκριμένων σχεδίων ανέρχεται στα 97,272 εκατ. ευρώ και από την υλοποίηση τους αναμένεται να δημιουργηθούν 360 νέες θέσεις εργασίας.
«Αναθερμαίνεται το επιχειρηματικό ενδιαφέρον»
Την ικανοποίηση του για τις επενδυτικές προτάσεις που κατατέθηκαν προς ένταξη στον Α’ κύκλο 2014 του αναπτυξιακού νόμου, εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός. «Ο υψηλός αριθμός των αιτημάτων καταδεικνύει και την δυναμική που έχει η επιχειρηματικότητα ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα της δημιουργίας πάνω από 2.000 έμμεσες θέσεις εργασίας», τόνισε ο κ. Ορφανός και σημείωσε πως επιβεβαιώνει την αναστροφή του κλίματος στο οικονομικό πεδίο. «Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της ΔΟΤΑ του ΥΜΑΘ που σε διάστημα μόλις τριών μηνών ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις διαδικασίες του ελέγχου και της αξιολόγησης των σχεδίων που εντάχτηκαν στον αναπτυξιακό νόμο. Αυτό αποδεικνύει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει πλέον το ΥΜΑΘ στην οικονομική δραστηριότητα της Β. Ελλάδας και ειδικότερα στην αναπτυξιακή της προοπτική», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Επιμορφωτικό εργαστήριο εκπαιδευτικών από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης σε συνεργασία με το Center for Talented Youth Greece (Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά http://www.cty-greece.gr) και το CTY του ...