Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Ενδικοφανείς προσφυγές δύο «ταχυτήτων» για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Ενδικοφανείς προσφυγές δύο «ταχυτήτων» για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

konstantiinidhs kostas

Μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου θα μπορούν να υποβάλλουν ενδικοφανή προσφυγή, οι φορολογούμενοι που αμφισβητούν τα εκκαθαριστικά (πράξεις  διοικητικού προσδιορισμού του φόρου) του ΕΝ.Φ.Ι.Α. και τα οποία έχουν ημερομηνία έκδοσης την 31η Ιουλίου 2014. Αντίστοιχα, οι φορολογούμενοι στους οποίους έγινε νέα εκκαθάριση μετά και τις τελευταίες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, μπορούν να υποβάλλουν ενδικοφανή προσφυγή, μέχρι και την 17η Οκτωβρίου 2014, διότι τα νέα εκκαθαριστικά, έχουν ημερομηνία έκδοσης την 17η Σεπτεμβρίου 2014.
Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 63 του ν.4174/2013, ο υπόχρεος εφόσον αμφισβητεί οποιαδήποτε πράξη που έχει εκδοθεί σε βάρος του από τη Φορολογική Διοίκηση ή σε περίπτωση σιωπηρής άρνησης, οφείλει να υποβάλει ενδικοφανή προσφυγή με αίτημα την επανεξέταση της πράξης στο πλαίσιο διοικητικής διαδικασίας από την Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης της Φορολογικής Διοίκησης. Η αίτηση υποβάλλεται στη φορολογική αρχή που εξέδωσε την πράξη ή παρέλειψε την έκδοσή της και πρέπει να αναφέρει τους λόγους και τα έγγραφα στα οποία ο υπόχρεος βασίζει το αίτημά του. Η αίτηση πρέπει να υποβάλλεται από τον υπόχρεο εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης της πράξης σε αυτόν ή από τη συντέλεση της παράλειψης.
Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι, η προθεσμία των τριάντα (30) ημερών αναστάλθηκε για το χρονικό διάστημα από την 1η έως την 31η Αυγούστου, σύμφωνα με το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 63 το οποίο προστέθηκε με το άρθρο  232 του ν. 4281/2014 και ισχύει από 31.07.2014.
Ευνόητο είναι ότι, σε περίπτωση που εκδοθούν νέες πράξεις διοικητικού προσδιορισμού του φόρου από φορολογούμενους που έχουν αλλαγές στις δηλώσεις Ε9, οι προθεσμίες θα αναπροσαρμοστούν αναλόγως.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΛΟΓΙΣΤΗΣ
25ΗΣ ΜΑΤΙΟΥ 31 ΠΤΟΛ/ΔΑ
ΤΗΛ.2463054039 & 54069

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Μαρία Σπυράκη: «Η απολιγνιτοποίηση δεν είναι μόνο στοίχημα της πατρίδας μας αλλά και της Ευρώπης»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail «Η απολιγνιτοποίηση στη δυτική Μακεδονία δεν είναι μόνο το στοίχημα της πατρίδας μας, είναι ταυτόχρονα το στοίχημα της ...